Florin Cîțu a anunțat adoptarea unei HG pe strategia de vaccinare: Noi categorii, în a doua etapă. Persoanele esențiale mai ales din sectorul privat, în a treia etapă

Florin Cîțu a anunțat adoptarea unei HG pe strategia de vaccinare: Noi categorii, în a doua etapă. Persoanele esențiale mai ales din sectorul privat, în a treia etapă
sursa foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, adoptarea unei Hotărâri de Guvern care aduce îmbunătățiri strategiei de vaccinare anticoronavirus. Astfel, în a doua etapă de vaccinare au fost introduse noi categorii de persoane. De asemenea, mai este prevăzută o a treia etapă în care sunt incluși angajații care prestează activități esențiale mai ales în sectorul privat.

„Hotărârea de Guuvern care prezintă etapa a doua și categoriile de persoane care se vor vaccina în etapa a doua. Au fost mai multe discuții, am ajuns la o formă finală și am decis ca strategia inițială să fi regândită.

Urmează o a treia etapă, care va cuprinde alte categrorii esențiale. În etapa a doua, personalul cheie din instituțile publice care sunt esențiale pentru funcționarea statului. Conducătorilor acestor instituții le transmis să ia în calcul personalul personalul esențial, nu tot personalul. A fost introdusă și etapa a treia – persoane esențiale mai ales din sectorul privat. HG e un document flexibil, care poate fi modificat în funcție de evoluția din teren și de cum primim vaccinurile.

Sunt 2,4 milioane de doze de vaccinuri Pfizer care vor veni până pe 29 martie, dar avem și Moderna, care trebuie să vină cu 400.000, mai e și Astrazeneca. Dacă vor veni alte doze, vom modifica HG. Și etapa a doua a fost accelerată față de planul inițial”; a declarat premierul Forin Cîțu.