Florin Cîțu, despre congresul PNL: Toate condițiile de siguranță vor fi respectate / Reacție la acuzațiile lui Alin Stoica: Declarațiile politice de la cei care au fost prefecți eu le ignor (VIDEO)

Florin Cîțu, despre congresul PNL: Toate condițiile de siguranță vor fi respectate / Reacție la acuzațiile lui Alin Stoica: Declarațiile politice de la cei care au fost prefecți eu le ignor (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu nu consideră că este o problemă desfășurarea congresului PNL cu 5.000 de delegați, în spațiu închis, în plin val 4 al pandemiei de coronavirus. Acesta a subliniat că vor fi respectate toate condițiile de siguranță, iar specialiștii le-au spus că e posibil ca totul să se organizeze fără pericole pentru sănătatea oamenilor.

Miercuri, Alin Stoica (USR PLUS), fost prefect al Capitalei, demis de Cîțu, afirmase că „potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5.000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000, iar limita pentru proteste este de 100 de persoane. Responsabilitatea este acum aruncată pe geam”.

Stoica mai precizase că liberalii dau un semnal prost prin organizarea congresului cu prezență fizică, în plin val 4 COVID: „Autorităţile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac”.

Florin Cîțu, despre desfășurarea congresului PNL în plin val 4 COVID

„Acuma… declarațiile politice de la cei care au fost prefecți eu le ignor. Oamenii politici fac tot felul de declarații. Specialiștii, avem recomandare de la specialiști care spun că dacă se respectă toate normele…

Avem acolo 15.000 de mp, asta înseamnă că dacă vin 5.000 de delegați, respectăm cei 3 mp pentru fiecare persoană. Vor fi cu măști, certificat verde, centru de testare, toate condițiile de siguranță vor fi respectate.

Nu e un evenimente care se întamplă în fiecare zi, deci se poate face cu respectarea condițiilor”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Potrivit unor surse Europa Liberă, liberalii mizează în organizarea congresului pe un articol din ultima Hotărâre de Guvern și pe aprobarea lui Raed Arafat.