Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: Ministerele care nu au cheltuit banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: Ministerele care nu au cheltuit banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuției bugetare, iar ministerele care nu au cheltuit până acum banii pe care i-au cerut vor trebui să vină cu argumente solide, dar și cu asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele șase luni. Șeful Guvernului a mai precizat că deficitul bugetar va fi cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic.

Premierul Cîțu, despre rectificare bugetară din august

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuției bugetare pentru fiecare minister în parte. (…) Rezultatele analizei execuției bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public.

Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut, trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele 6 luni.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Premierul a anunțat recent că rectificarea bugetară va avea loc în perioada de 16 – 20 august. El a precizat că deciziile se vor lua în Guvern. De cealaltă parte, președintele PNL, Ludovic Orban, a insistat că „nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliție”.