Florin Cîțu, în Parlament: Invitația nu are legătură cu bugetul României. Cei de la PSD m-au invitat ca să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă (VIDEO)

Florin Cîțu, în Parlament: Invitația nu are legătură cu bugetul României. Cei de la PSD m-au invitat ca să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă (VIDEO)

Florin Cîțu a susținut, luni, un discurs în Parlamentul României, în cadrul ”Orei premierului”. Ajuns la tribună, șeful Guvernului a susținut că faptul că cei de la PSD l-au chemat în Parlament nu are legătură cu bugetul României pe 2021. ”Ei m-au invitat ca să vadă cât rezist la înjurăturile lor”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Invitația în Parlamentdin partea grupului PSDnu are legătură cu bugetul României

”De fiecare dată când sunt invitat în Parlament și este respectată procedura, vin și răspund. Românii ar trebui să știe că această invitație din partea grupului PSDnu are legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat ca să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă”, a declarat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, critici la adresa liderilor PSD

Premierul a continuat cu un șir de critici la adresa contestatarilor lui din cadrul PSD.

”Să vedem cine mă contestă pe mine? Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose. Aceștia sunt cei care mă contestă pe mine. (…) Toți, slugile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Toți încă fac tot ce le-au spus acești oameni. (…)

Să-i luăm pe rând. Sorin Grindeanu, premierul Ordonanței 13, cel care la câteva zile după învestire a scos zeci de mii de români în stradă. Cel care tremura de frică când președintele României s-a dus lângă el încercând să-l convingă să nu facă această nenorocire pentru români. Și nu l-a ascultat. L-a ascultat pe Liviu Dragnea. Același premier care a făcut în România un lucru inedit. În politica din România, a fost primul premier dat jos de propriul partid. Și nu s-a dus acasă când i-au spus oamenii că nu e bun, că este incapabil și incompetent. S-a ținut de scaun și a vrut să rămână acolo împotriva propriului partid.

Iar PSD s-a obișnuit cu asta și a mai dat jos un premier, pe Mihai Tudose. Mihai Tudose, premierul care își lua salariul în plic, pentru că așa era el obișnuit, să îți ia banii în plin în diferitele funcții pe care le avusese până atunci.

Bineînțeles, marii gânditori economici, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Ei vin cu amendamente la bugetul României. Și ce amendamente! Amendamente care, însumate, fac 6% din PIB”, a declarat șeful Guvernului.

Totodată, Florin Cîțu i-a acuzat pe social-democrați că propun ca România să nu mai achte contribuția la Comisia Europeană, precizând că această propunere este ”la limita trădării naționale”.

„Dar cel mai tragic, și cred că este la limita trădării naționale, este faptul că propun să nu mai plătim contribuția la Comisia Europeană. De acolo vor să ia ei banii pentru aceste amendamente. Nu voi permite așa ceva, domnilor! România are un parcurs european bine stabilit și nu voi permite PSD să interfereze”, a mai spus prim-ministrul.

Cîțu:Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, construit în jurul investițiilor

Referindu-se la proiectul legii bugetului pe 2021, premierul Florin Cîțu a precizat că este un buget echilibrat și construit în jurul investițiilor.

”Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil. E recunoscut acest lucru și de Consiliul Fiscal, și de instituțiile internaționale. Un buget construit în jurul investițiilor. Anul trecut, aceiași oameni ne spuneau că vom distruge România. Ei, nu! Am reușit, în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce ați făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face economie. (…) Un buget construit în jurul investițiilor, pentru că am arătat clar că doar investițiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forțează reforma, și de asta vă e frică, nu-i așa? Vă e frică că sinecuriști pe care îi aveți în funcții nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleași salarii. Vom face reformă în acest an”, a mai spus Florin Cîțu.