Florin Cîțu, în ședința istorică a Parlamentului: „Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice lege. Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic” / Ce i-a transmis lui Volodimir Zelenski (VIDEO)

Florin Cîțu, în ședința istorică a Parlamentului: „Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice lege. Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic” / Ce i-a transmis lui Volodimir Zelenski (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice tratat internațional și care a condus Rusia către un război ilegal, a declarat președintele Senatului, Florin Cîțu, luni, în ședința în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului României.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, către Volodimir Zelenski: „Sunteți un erou nu doar în Ucraina, ci și în România, precum și în toate statele care respectă principiile și valorile democratice”

„Domnule Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, este o onoare să vă ascultăm astăzi în Parlamentul României. Mulțumesc că mi-ați acceptat invitația de a susține acest discurs. Îi mulțumesc și prietenului meu, prim-ministrul Ucrainei, pentru ajutorul oferit în acest demers. Domnule președinte Zelenski, sunteți un erou nu doar în Ucraina, ci și în România, precum și în toate statele care respectă principiile și valorile democratice. Curajul și perseverența de care ați dat dovadă dumneavoastră și poporul ucrainean în această perioadă dificilă pentru Ucraina ne inspiră pe toți, ne motivează să fim mai uniți, pentru că doar împreună putem reuși tot ceea ce ne-am propus și doar împreună putem învinge”, a declarat președintele Senatului României.

Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, spune Florin Cîțu, este inadmisibil.

„Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice lege, orice tratat internațional. A condus Rusia către un război ilegal. Masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit. România a sesizat deja Curtea Penală Internațională cu privire la infracțiuni de genocid, crime de război și crime împotriva umanității comise pe teritoriul Ucrainei. Domnule președinte, prin gestul dumneavoastră de a merge în mijlocul ucrainenilor din Bucea, ați arătat încă o dată că sunteți un adevărat lider pentru poporul dumneavoastră și meritați tot respectul și admirația conducătorilor de peste tot. De aceea, noi avem datoria de a nu rămâne pasiv. Pentru a avansa în demersurile noastre de stopare a Rusiei, trebuie să facem mai mult, și mai mult, toată Europa trebuie să facă mai mult”, a continuat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:46 - Serghei Lavrov cere desființarea NATO: După dispariția URSS, nu mai există nici scopul existenței acestei alianțe / Occidentul a declanșat un război împotriva Rusiei
09:17 - Avertisment pentru Elon Musk: Twitter ar putea fi interzisă în UE dacă nu respectă regulile privind moderarea postărilor
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar