Florin Cîțu, întrebat despre UAT-urile în care cheltuielile cu salariile sunt mai mari decât veniturile: Soluțiile nu trebuie să le găsesc eu. Vreau să văd din partea cealaltă o rezolvare (VIDEO)

Florin Cîțu, întrebat despre UAT-urile în care cheltuielile cu salariile sunt mai mari decât veniturile: Soluțiile nu trebuie să le găsesc eu. Vreau să văd din partea cealaltă o rezolvare (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu, candidat la președinția PNL, a declarat luni, la finalul reuniunii Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, că e de acord cu descentralizarea și că e nevoie de o legislație mai simplă. De asemenea, e nevoie de mai multă transparență în modul în care unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) cheltuiesc banul public. Cîțu a vorbit și despre UAT-urile în care cheltuielile cu salariile sunt mai mari decât veniturile.

Florin Cîțu, despre UAT-urile în care cheltuielile cu salariile sunt mai mari decât veniturile

„Eu sunt clar și susțin principiul că da, sunt de acord să descentralizăm. În același timp, aș vrea o legislație mai simplă și un transfer al banilor care să fie transparent, oamenii să vadă clar pe ce sunt cheltuiți banii. Am revenit cu mesajul clar pentru a susține o reformă și în cadrul administrațiilor locale, a ne uita puțin mai mult la cheltuieli, la cum sunt cheltuiți banii, în special pe cheltuieli de personal și să găsim soluții pentru acele UAT-uri în care veniturile totale sunt mai mici decât cheltuielile de personal, lucru pe care-l vom regla în perioada urmăroare”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă la rectificarea bugetară se vor da bani pentru proiectele locale, șeful Guvernului a răspuns: „De obicei, la rectificare, dacă sunt proiecte care se încadrează în cadrul legal și pot fi finanțate de la buget, bineînțeles că da”.

Chestionat în legătură cu UAT-urile în care cheltuielile cu salariile sunt mai mari decât veniturile, Florin Cîțu a susținut: „Soluțiile nu trebuie să le găsesc eu. Din partea mea, mesajul e clar: nu poate să meargă mai departe această situație și atunci vreau să văd din partea cealaltă o rezolvare. Din punctul meu de vedere, nu e sustenabil un astfel de mod de finanțare”.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare