Florin Cîțu: „Mandatul nostru nu s-a flexibilizat: guvern minoritar PNL-UDMR. Șansele sunt scăzute să nu avem guvern săptămâna viitoare”

Florin Cîțu: Mandatul nostru nu s-a flexibilizat: guvern minoritar PNL-UDMR. Șansele sunt scăzute să nu avem guvern săptămâna viitoare
Foto: Inquam Photos / George Calin

Florin Cîțu a declarat joi că ar trebui să avem un Guvern săptămâna viitoare. El a spus că nu s-a discutat despr eun guvern de tehnocrați până acum:

Mandatul PNL nu ete flexibil: guvern minoritar PNL-UDMR

„Nu a fost făcută această propunere. Toate sunt scenarii. Eu nu știu dacă domnul Nicolae Ciucă, atunci când a discutat cu cei de la PSD, acest scenariu a fost pus pe masă. Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum pentru că nu avem motive să îl schimbăm. Vom avea discuții în partid și vedem mâine ce se întâmplă”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a precizat că un guvern interimar nu va bloca alocarea de bani din PNRR:

„Nu ar trebui să fie, ne-am uitat și am luat în calcul și această variantă, deși șansele sunt foarte scăzute să nu avem un guvern. În Parlament putem să dăm un proiect de lege”.

Florin Cîțu a mai spus că săptămâna viitoare urmează votul în Parlament pentru Guvernul Ciucă și că mandatul nu a fost flexibilizat. În cursul zilei de joi va fi prezentată și lista de miniștri propuși.

„Ar trebui să fie votul săptămâna viitoare, după ce se depune lista miniștrilor.

Eu l-am propus pe domnul Ciucă. Am o relație foarte bună. În aceste zile am stat foarte multe ore împreună.

Mandatul nostru nu s-a flexibilizat este același mandat, guvern minoritar PNL-UDMR. Domnul premier Nicolae Ciucă trebuie s aibă discuții pentru a convinge partidele să susțină un guvern minoritar”, a spus Florin Cîțu.

PSD și USR, semnale că nu ar susține un guvern minoritar

Varianta unui guvern minoritar este respinsă în primul rând de către parlamentarii USR care au anunțat că vor susține doar un guvern din care vor face parte și exclud un guvern minoritar.

La rândul lor, social-democrații au dat în repetate rânduri că un guvern minoritar nu este o soluție, deși toate variantele rămân pe masă.