Florin Cîțu: Pentru susținere în Parlament se va discuta și cu USR. Nu este niciun blat cu PSD / Sunt șase ministere care sunt puse la bătaie pentru discuțiile cu UDMR

Florin Cîțu: Pentru susținere în Parlament se va discuta și cu USR. Nu este niciun blat cu PSD /  Sunt șase ministere care sunt puse la bătaie pentru discuțiile cu UDMR
Foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele PNL Florin Cîțu a precizat vineri că va discuta și cu USR pentru susținerea Guvernului în Parlament. De asemenea, Florin Cîțu a precizat că nu a fost încheiat niciun blat cu cei de la PSD.  

Nicolae Ciucă, premierul desemnat va veni cu guvernul în Parlament pentru votul de învestitură săptămâna viitoare, joi, a mai anunțat Florin Cîțu.

Președintele PNL a declarat că sunt șase ministere care sunt puse la bătaie pentru discuțiile cu UDMR. Acesta nu a dat detalii, însă s-a referit la reîmpărțirea portofoliilor după intrarea în opoziție a USR, aceștia având miniștri în guvernul Cîțu la Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justitiei, Ministerul Cercetarii și la Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește UDMR, aceștia au asigurat conducerea la Ministerul Mediului și la Ministerul Dezvoltarii.

„Calendarul, mâine program de guvernare si după portofolii. Miercuri, comisiile și votul joi. Sunt șase ministere, vom vedea cum le împărțim. Criza energetică și criza sanitară sunt priorități pe termen scurt”, a declarat Cîțu.

În cursul zilei de vineri, premierul desemnat urmează să se întâlnească și cu liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Negocierea și majoritatea sunt responsabilitatea premierului pentru a avea majoritate la vot. Pentru susținere în Parlament se va discuta și cu USR. Nu este niciun blat cu PSD. Mergem în Parlamentul României. USR are șanse să voteze acest guvern. Astăzi suntem aici pentru că USR a votat o moțiune a PSD-ului”, a mai spus Florin Cîțu.