Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)

Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că 3,8 miliarde de euro, prefinanțarea din PNRR, vor ajunge în România până la finele anului. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, și președintele Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Cîțu, prezentare despre PNRR

„Mă bucur că suntem azi aici, că acest moment a sosit. Volumul de muncă a fost foarte mare și miza pe măsură.

PNRR e aprobat, semnat și va fi aplicat, lucru care va însemna modernizare. PNRR ne va ajuta să implementăm reformele și investițiile pe care ni le-am asumat. Automat, asta va însemna o economie puternică de care vor benefia toți românii

PNRR-ul României e printre cele cinci cele mai bine finanțate planuri din UE și era normal ca negocierile să nu fie ușoare. Ne-am respectat angajamentul, PNRR a fost aprobat și, până la sfârșitul anului, vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cîțu a punctat apoi că evaluarea Comisiei Europene a arătat că PNRR-ul a fost bine construit: „Faptul că am obținut 10 calificative A din 11 arată aprecierea Comisiei Europene”.

„Esențial pentru români e că am reușit să introducem, după negocieri intense, câteva investiții esențiale, construirea de autostrăzi e ceva la care țin în mod special. Acum trebuie să fim atenți la implementare. Toți responsabilii trebuie să-și facă treabă pentru că fiecare piesă de puzzle e importantă”, a continuat Florin Cîțu.

Premierul a ținut apoi să garanteze că Guvernul pe care îl conduce va implementa absolut toate reformele și-și va îndeplini toate sarcinile așa încât România să primească toți banii din PNRR.

„Vom îmbunățăți accesul către serviciile din sănătate pentru românii vulnerabili și vom lua din presiunea exercitată pe spitale. ”România Educată” un proeict la care președintele și eu ținem mult, va avea banii din PNRR. Vom îmbunătăți educția timpurie, vom reduce abandonul școlar, vom îmbunătăți învățământul dual și vom digitaliza tot sistemul. Vom stimula utilizarea energiei verzi. Vom face reforma pensiilor și vom reduce inegalitățile. La toate acestea se adaugă reforma fiscală, reforma administrației. 64 de reforme de care vor beneficia românii și care vor crește încrederea în sectorul public”, a mai declarat Cîțu.

Premierul a vorbit apoi despre investiții: „Ele vor fi o prioritate. Sunt incluse 107 investiții în toate domeniile. O treime din alocări merge la transporturi, cea mai mare alocare aprobată de Comisie pentru aceste domeniu și asta va face diferența pentru România. Sunt 3,1 miliarde de euro pentru autostrăzi – A7, A8, A1 și A3, 3,9 miliarde pentru căi ferate și trenuri, 1,2 miliarde pentru mobilitate urbană și locală și 600 milioane pentru investiții la metrou în București și Cluj. Vor fi spitale noi, secții noi, modernizare celor existente și echipamente noi”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său