Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate

Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat, marți, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să clarifice cât mai rapid acuzația de plagiat.

Reacția vine în contextul în care jurnalista de investigație Emilia Șercan l-a acuzat pe șeful Guvernului că a plagiat 42 din cele 138 de pagini ale lucrării sale de doctorat.

Cîţu, reacție la acuzația de plagiat ce-l vizează pe Ciucă

Întrebat marţi seară, la Digi 24, despre acuzaţia de plagiat adusă lui Ciucă, liderul liberalilor a răspuns: „Vă daţi seama, e domnul premier… Va trebui să clarifice şi cu siguranţă va face acest lucru în faţa românilor”.

Cîțu a punctat că acuzația adusă premierului nu e o vulnerabilitate pentru PNL „în acest moment”, dar „Ciucă va veni şi va explica, e de datoria sa să explice (…) ca să nu devină o vulnerabilitate”.

Florin Cîțu a mai precizat că are cu Nicolae Ciucă o „relaţie cinstită, onestă”.

Nicolae Ciucă e acuzat că a plagiat mai multe pagini din lucrarea sa de doctorat

Emilia Șercan a publicat pentru PressOne o anchetă jurnalistică din care reiese că acesta a plagiat 42 din cele 138 de pagini din teza sa de doctorat.

Într-o intervenție pentru B1 TV, jurnalista a explicat de ce acuzația de plagiat este una extrem de gravă, de ce scuza lui Ciucă nu stă în picioare și de ce Comisia de Etică a UNAp nu poate face practic nimic în acest caz.

„În universitățile militare, dar nu numai, a fost o perioadă în care impostura a fost nu doar tolerată și protejată, ci și încurajată de conducători, profesori, de către cei din comisiile de susținere”, a punctat Șercan.

Nicolae Ciucă s-a apărat spunând că lucrarea de doctorat „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.

„Am decis să solicit analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susținut teza de doctorat care are un pronunțat caracter specific domeniului Științe Militare”, a mai transmis Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe