Florin Cîţu, reacție la propunerea lui Valentin Lazea de a fi concediați 300.000 de bugetari: Economiştii au multe opinii. Guvernul şi-a prezentat strategia fiscal-bugetară și se ține de ea

Florin Cîţu, reacție la propunerea lui Valentin Lazea de a fi concediați 300.000 de bugetari: Economiştii au multe opinii. Guvernul şi-a prezentat strategia fiscal-bugetară și se ține de ea
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîţu a insistat, miercuri, că Guvernul pe care îl conduce a prezentat deja o strategie fiscal-bugetară pe următorii patru ani, de care se va ține. Precizarea vine în contextul în care, recent, Valentin Lazea, economistul-şef al BNR, a avansat propunerea ca 300.000 de bugetari să fie dați afară pentru a scădea procentul din PIB ce se duce pe salariile lor. „Economiştii au multe opinii”, a mai spus Cîțu.

Reacția lui Florin Cîţu la propunerea lui Valentin Lazea privind bugetarii

„Economiştii au multe opinii şi dezbaterile sunt bune. Putem să dezbatem academic foarte multe lucruri. Acest Guvern şi-a prezentat strategia fiscal-bugetară pe următorii patru ani şi este cea de care ne ţinem noi. Dar, bineînţeles, şi eu particip şi putem să participăm la tot felul de dezbateri. Este o plăcere să dezbatem, mai ales cu economiştii de la Banca Naţională”, a declarat Florin Cîţu, întrbat despre afirmațiile lui Valentin Lazea.

Recent, economistul-şef al BNR a susținut că salariile bugetarilor însumează 12% din PIB și că acest procent ar trebui să scadă „ori prin scăderea numărului de angajați, cam cu 300.000 de persoane, ori prin micșorarea salariilor lor, care oricum rămân mai mari decât în sectorul privat, cu păstrarea locurilor de muncă”.

Ludovic Orban, reacție la propunerea lui Lazea: Îi sugerez să înceapă cu BNR-ul

Propunerea lui Lazea a fost comentată și de Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților.

„Nu este prima afirmaţie, a mai făcut afirmaţii de genul acesta. Îi sugerez să înceapă cu BNR-ul. Să înceapă cu BNR-ul cu reducerea. Ascultaţi-mă! Apropo, nu poate cineva să hotărască… Sunt domenii de activitate unde personalul existent este deficitar, pot să vă spun, în educaţie e personal deficitar, mai ales în urbanul mic şi în rural, de asemenea în zona Poliţiei personalul este deficitar”, a afirmat Ludovic Orban.