Florin Cîțu: Sistemul economic, sub presiune pentru că sunt zeci de mii de persoane infectate zilnic. E ca și cum am închide întregi sectoare din economie. PNL ar fi acceptat orice măsură de la Ministerul Sănătății dacă ea ajuta (VIDEO)

Florin Cîțu: Sistemul economic, sub presiune pentru că sunt zeci de mii de persoane infectate zilnic. E ca și cum am închide întregi sectoare din economie. PNL ar fi acceptat orice măsură de la Ministerul Sănătății dacă ea ajuta (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Florin Cîțu, s-a arătat de părere că și sistemul economic resimte presiunea zecilor de mii de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 depistate în fiecare zi. „Este ca și cum am închide întregi sectoare din economie zilnic”, a atras atenția liberalul, marți, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu (PNL), pe B1 TV: „Sunt zeci de mii de persoane zilnic infectate, ceea ce înseamnă că activitățile economice sunt perturbate”

„Dacă mă uit la cifrele de astăzi, nu sunt cu mult diferite de cifrele pe care le vedeam chiar și în mijlocul valului 4, cu 200 de decese, 1.100 de persoane care sunt la ATI. Eu țin minte că cifrele acestea pe toți ne speriau și pun presiune pe sistemul de sănătate. Ceea ce este diferit acum și este, spun eu, mult mai grav, avem o presiune pe sistemul de sănătate mare, unde înseamnă costuri deja, dar avem și o presiune pe sistemul economic pentru că sunt zeci de mii de persoane zilnic infectate, ceea ce înseamnă că activitățile economice sunt perturbate. Este ca și cum am închide întregi sectoare din economie zilnic, oameni care trebuie să primească concediu medical… Vă spun că nota de plată, când am făcut în pandemie atunci și a închis, a fost foarte mare, deci trebuie să fim foarte atenți. Vaccinarea ar fi ajutat, decizia a fost alta”, a declarat liderul liberalilor.

Întrebat a cui decizie, el a continuat: „Până la urmă, dacă ministrul Sănătății vrea cu adevărat acest certificat, el ar fi existat – sau orice altă măsură, hai să nu spunem certificat verde, orice altă măsură care ar fi redus numărul de infectări și ar fi redus numărul de decese, ar fi redus numărul de persoane la ATI. Noi am acceptat orice măsură. (…) Este un expert, este un medic epidemiolog, dacă venea cu orice altă măsură, noi am fi acceptat-o, dar eu mă uit, vă spun, la cifre și nu pare că e ceva diferit. Ne uităm la valul care își are evoluția proprie, dar efectele sunt aceleași, românii mor”.

„Vorbim de 200 de persoane care decedează zilnic. Spuneam de fiecare dată, și o singură viață este prea mult, trebuie să facem toate eforturile să îi ajutăm pe oameni să treacă peste această perioadă”, a adăugat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe