Florin Cîțu: Sunt șanse foarte mici să se ajungă la un guvern minoritar / USR PLUS au prima şansă să îşi recapete ministerele, dar să scape de AUR şi PSD (VIDEO)

Florin Cîțu: Sunt șanse foarte mici să se ajungă la un guvern minoritar / USR PLUS au prima şansă să îşi recapete ministerele, dar să scape de AUR şi PSD (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu, președintele-ales al PNL, a invitat din nou USR PLUS să revină la masa negocierilor în coaliția de guvernare, dar după ce renunță la moțiunea de cenzură și la colaborarea cu AUR și PSD. Cîțu a mai spus că sunt șanse destul de mici să se ajungă la un guvern minoritar, doar cu PNL și UDMR.

Florin Cîțu, despre viitorul Guvernului pe care îl conduce

„Orice negociere poate avea loc doar când cei USR PLUS se vor aşeza la masă și se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi PSD.

Avem opţiunea de premier. Vom vedea pe cine vor alege preşedinte la USR PLUS”, a declarat Florin Cîțu, după congresul PNL de sâmbătă.

Amintim că primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS a fost câștigat de Dacian Cioloș. În turul al doilea se înfruntă acesta și Dan Barna. Congresul partidului va fi în zilele de 2 și 3 octombie.

Întrebat ce şanse ar avea variata unui guvern minoritar PNL – UDMR susţinut de PSD, Florin Cîţu a răspuns: „Şanse foarte mici. Cele mai mari şanse o are coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR şi minorităţile Atât timp cât ne vom face treaba şi vom înţelege că nu sunt trei guverne, lucrurile vor merge bine”.

Cîțu a mai precizat că „deocamdată nu se pune problema” renegocierii portofoliilor.

„În acest moment consider că cei de la USR PLUS au prima şansă să îşi recapete ministerele”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare