Florin Cîțu: Unii miniștri au o performanță foarte bună, alții au rămas în urmă. Voi face o remaniere doar dacă văd că așa Guvernul va fi mai puternic / Despre unele companii de stat: Nu putem arunca bani buni în găuri negre

Florin Cîțu: Unii miniștri au o performanță foarte bună, alții au rămas în urmă. Voi face o remaniere doar dacă văd că așa Guvernul va fi mai puternic / Despre unele companii de stat: Nu putem arunca bani buni în găuri negre
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că până acum a primit planurile de restructurare în cazul a două sau trei companii de stat. Șeful Guvernului a insistat că „nu putem arunca bani buni în găuri negre”, prin urmare e treaba miniștrilor să vină cu planurile dacă vor să mai primească bani pentru aceste companii. Cîțu a mai spus că nu-și dorește și nu e în stadiul în care să facă o remaniere a Guvernului, dar o va face și pe aceasta dacă va constata că o astfel de măsură e necesară pentru a grăbi ritmul refomelor. „Sunt miniștri care au performanță foarte bună și miniștri care au rămas în urmă. Nu o spun eu. Uitați-vă în sondaje și peste tot se vede clar”, a precizat prim-ministrul.

Florin Cîțu, despre evaluarea miniștrilor și planurile de restructurare a companiilor de stat

„Lucrurile sunt foarte simple. Evaluarea o fac aproape zilnic, ne uităm la evoluții, execuția bugetară, tot ce se întâmplă. La rectificare, e adevărat, se trage linie și vedem care a fost excuția bugetară și cum s-au executat proiectele din buget. În Legea bugetului scrie clar că ministerele care nu au făcut o execuție conform planului vor putea să piardă acei bani la rectificarea bugetară. Sunt companii de stat unde, fără reformă, nu vor primi bani, fără un plan de restructurare.

Am primit la două sau trei companii. Unele sunt cu probleme foarte mari. Dacă ministrul vrea bani pentru o companie, să meargă mai departe să vină cu planul de restructurate. Vom vedea la rectificare cine ce poate să facă. Nu putem arunca bani buni în găuri negre, banii pot merge în investiții, în alocații, nu în companii care nu au viitor. E provocarea miniștrilor să vină cu planuri de restructrurare a acelor companii. Planurile să fie credibile”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Cîțu a mai spus că nu e nevoie să discute despre nemulțumirile sale cu liderii aprtidelor din coaliție: „Nu e vorba de mine, aici ci de România și banul public. Nu trebuie să mă mulțumească pe mine. Trebuie să facem aceste lucruri că doar așa putem duce economia mai departe. Altfel nu putem să depășim alte țări, Ungaria, Germania… Nici nu mai vorbim de Germania”.

Întrebat dacă sunt miniștri care nu țin pasul cu ritmul dorit de el, Florin Cîțu a răspuns: „Da, sunt miniștri care au performanță foarte bună și miniștri care au rămas în urmă. Nu o spun eu. Uitați-vă în sondaje și peste tot, se vede clar că unii miniștri au o performanță bună, comunică, explică, vin cu măsuri, chiar dacă controversate câteodată”.

„Niciodată nu-mi doresc o remaniere. Aceste lucruri se întâmplă doar dacă văd că acea decizie va duce la un Guvern mai puternic, care va implementa măsuri mai repede”, a mai precizat prim-ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri