Florin Cîțu: Voi cere în coaliție ca Ministerul Sănătății să prezinte măsurile și impactul lor în a opri pandemia. Să vedem deciziile și rezultatele / Ce spune liderul PNL despre certificatul verde COVID

Florin Cîțu: Voi cere în coaliție ca Ministerul Sănătății să prezinte măsurile și impactul lor în a opri pandemia. Să vedem deciziile și rezultatele / Ce spune liderul PNL despre certificatul verde COVID
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîțu, președintele PNL, a susținut că liberalii vor cere în coaliție ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), să prezinte măsurile luate pentru a ține sub control pandemia și efectele produse de aceste măsuri. Cât despre certificatul verde, Cîțu a precizat că într-o formă acesta deja este implementat în România, iar discuția e cum să fie impus și anumitor categorii de angajați.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, reacție la modul în care PSD gestionează criza COVID. Ce spune despre certificatul verde

„În primul rând, certificatul verde e în vigoare în mare parte. Sunt foarte multe instituții, cinematograf, mall, unde trebuie să prezinți certificatul. Deci suntem într-un stadiu avansat.

Unde avem o discuție în coaliție: cum merge mai departe cu certificatul verde. Eu cred că e important, cum am trecut și în proiectul de lege, ca angajaților din sistemul medical de stat și privat să li se ceară certificatul. Mai e discuția cu MAI și mai ales IGSU, și alți angajați cu funcții esențiale. Mai e discuția în rest, dar specialiștii să se pronunțe (dacă e constituțional sau nu).

Propunerea noastră nu a trecut la două voturi în Senat, deci are susținerea parlamentarilor.

E foarte important ca măsura să fie aplicată așa cum e acum.

Eu voi cere, noi vom cere în coaliție ca Ministerul Sănătății să prezinte măsurile pe care le ia și impactul lor în a opri pandemia. Să vedem măsurile și care sunt rezultatele.

Dacă se dorește o decizie (privind certificatul COVID), se poate lua la Guvern. Dacă e bun și constituțional, poate fi trimis în Parlament”, a declarat Cîțu.

Cîțu: PNL nu va accepta măsuri care duc la închiderea economiei

Acesta a afirmat apoi că, deocamdată, PNL a fost singurul partid care și-a asumat și a venit în Parlament cu un proiect de lege privind certificatul COVID.

Cîțu a mai precizat că dacă PSD și Marcel Ciolacu au și alte soluții în loc de certificat, el e deschis să le asculte.

„Nu voi accepta nicio soluție care închide economia. Nicio astfel de soluție nu va fi acceptată de PNL”, a punctat, totuși, liderul liberalilor.