Fost consilier prezidențial: Jocul lui Klaus Iohannis se complică

Fost consilier prezidențial: Jocul lui Klaus Iohannis se complică
Foto: cotidianul.ro

 ”Jocul” președintelui Klaus Iohannis devine și mai complicat după demisia lui George Maior de la conducerea SRI, consideră fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu.

În opinia fostului consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu, plecarea lui George Maior de la conducerea SRI complică și mai mult misiunea președintele Klaus Iohannis, având în vedere că și SIE este condus interimar, situație similară și în cazul DIICOT, după demisia Alinei Bica.

„Jocul lui Iohannis devine și mai complicat acum. Are de făcut propuneri pentru SIE, SRI și trebuie să semneze si pentru șeful DIICOT, propus de guvern. Niciuna din aceste numiri, însa, fără majoritatea PSD. Are ocazia să păstreze tradiția și să nominalizeze șefii de servicii din Opoziție”, a comentat, marți, pe contul său de Facebook, Sebastian Lăzăroiu.

Într-o postare anterioară, fostul consilier prezidențial afirmă că nu înțelege de ce Maior a demisionat de la conducerea SRI, preciind că ” în general, Maior s-a dovedit a fi un profesionist. Și S.R.I, cât a fost condus de Maior, și-a câștigat o reputație foarte bună în comunitatea de informații internațională. Două momente mi-a fost greu să le înțeleg la finalul mandatului. Momentul în care Ponta a ieșit după primul tur și l-a prezentat public potențial premier. Moment în care Maior n-a scos un cuvânt, ceea ce, cred eu, n-a fost deloc in regulă. Al doilea moment este cel care tocmai s-a consumat zilele astea, în care Maior și-a ieșit brutal din rol, a facut declarații riscante, a intrat inclusiv pe telefon la un post de televiziune, a început să critice CCR. Și-a cam lepădat haina de șef de serviciu de informații. În fine, o decizie înțeleaptă. Poate va face o cariera politică se succes, cine știe…”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit