Fostul președinte CCR: Iordache e ATÂT DE DEȘTEPT, încât… (VIDEO)

Fostul președinte CCR: Iordache e ATÂT DE DEȘTEPT, încât... (VIDEO)

Augustin Zegrean a comentat în termeni ironici scandalul momentului în politica românească. Florin Iordache, președintele Comisiei speciale care dezbate Codurile penale, a fost surpins într-un restaurant discutând cu Daniel Morar, unul dintre judecătorii Curții Constituționale. (Detalii AICI) Asta în contextul în care modificările aduse Legilor Justiției, votate recent în Camera Deputaților, dar și amendamentele la Codurile penale, ce urmează a fi discutate de Comisia Iordache, sunt extrem de contestate și unele persoane publice anticipează că acestea vor fi atacate chiar la Curtea Constituțională.

Zegrean, însă, nu crede că Iordache și Morar au discutat despre Legile Justiției, pentru că social-democratul este prea deștept pentru a avea nevoie de consiliere. Într-o intervenție pentru B1 TV, fostul șef CCR le-a luat, însă, apărarea celor doi și mai ales lui Daniel Morar.

Fostul președinte CCR: Iordache e atât de deștept, încât…

#DIRECT_ONE_3z1hi8#

”Nicăieri nu scrie că un judecător trebuie să stea sau să nu stea cu anumite persoane la masă. E restaurantul Senatului, unde și judecătorii mănâncă. Dacă vine ăla și se pune la masă, judecătorul ce să facă? Credeți că ei au vorbit despre legile astea? Mă îndoiesc. Pentru domnul Morar pot să bag mâna în foc că nu consiliază.

Iar domnul Iordache e atât de deștept încât nu are nevoie de consiliere de la nimeni, n-ar asculta… (râde) N-ar asculta el. Nu vedeți cu ce viteză merge înainte?

Nu există niciun regulament intern, e doar Legea de organizare a CCR, care spune doar că judecătorul nu trebuie să se dea cu părerea despre dosarele aflate în lucru. Dar dacă vine cineva să întrebe de o soluție legislativă, nu cred că ar fi interzis, pentru că ar da o soluție bună.

La restaurantul ăla mănâncă toată lumea. Dacă îi interzici, el (Morar) unde să mănânce? Dacă el e din Cluj, n-are cine să-i facă mâncare acasă”, a comentat Zegrean, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe