Gabriela Firea: Încep taberele pentru copiii români din afara țării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important

Gabriela Firea: Încep taberele pentru copiii români din afara țării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important
Foto: Facebook @ Gabriela Firea

Gabriela Firea, ministru al Familiei și prim-vicepreședintă PSD, a anunțat că programul privind taberele pentru copiii români din afara țării va fi reluat după ce doi ani de pauză pe care i-a provocat pandemia de COVID-19.

„1.225 de elevi, studenți, tineri și profesori din Diaspora și comunitățile istorice vor merge la munte în România”, spune Gabriela Firea

„Încep taberele pentru copiii români din afara țării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important. Am semnat, astăzi, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Florin Cârciu, conducătorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, și Eduard Novak, ministrul Sportului, protocolul de colaborare pentru taberele ARC”, a scris social-democrata, miercuri, pe Facebook.

Ea a explicat că pentru unii copii acest program reprezintă singura ocazie să afle lucruri despre țara natală a părinților lor.

„1.225 de elevi, studenți, tineri și profesori din Diaspora și comunitățile istorice vor merge la munte în România. Pentru unii dintre ei este singura ocazie să afle lucruri despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor”, a adăugat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a precizat că pentru ediția din 2022 au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, județul Neamț, și Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

„Timp de șapte zile, grupurile de tineri și cadre didactice vor dezvolta comunicarea în limba română, vor afla lucruri neștiute poate despre istoria României și vor participa la excursii la obiectivele turistice din zonele respective”, mai spune prim-vicepreședinta PSD.

Gabriela Firea susține că în ultimii 30 de ani au participat la taberele ARC peste 26.000 de elevi, tineri, studenți și profesori.

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pune la dispoziție taberele și asigura cheltuielile cu masa pentru toți participanții. Înscrierile pentru ediția din acest an se încheie în 17 Iunie și se centralizează de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pe adresa [email protected]”, a mai declarat ministrul Gabriela Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe