„Gen” în loc de „sex” în noile buletine. Pavel Popescu: Sper că e doar o gravă eroare / Resping asocierea poziției mele cu cea a AUR. E ca și cum l-am acuza pe Drulă că vorbește ca Hitler, pentru că vrea autostrăzi (VIDEO)

„Gen” în loc de „sex” în noile buletine. Pavel Popescu: Sper că e doar o gravă eroare / Resping asocierea poziției mele cu cea a AUR. E ca și cum l-am acuza pe Drulă că vorbește ca Hitler, pentru că vrea autostrăzi (VIDEO)
Foto: Pavel Popescu / Facebook

Deputatul Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, nu este de acord cu înlocuirea termenului de „sex” cu „gen” în noile cărți de identitate. Acesta a considerat modificarea „o gravă eroare din partea autorităților”, ce va fi reparată. Și AUR, inclusiv prin vocea coliderului George Simion, a criticat această schimbare. Într-o intervenție pentru B1 TV, însă, Pavel Popescu a ținut să respingă categoric orice asociere a poziției sale pe acest subiect cu afirmațiile celor de la AUR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce spune Pavel Popescu despre schimbarea din noile buletine

„Eu cred si sper din suflet ca trecerea cuvantului “GEN” in loc de “SEX” pe specimenul de CI facut public e doar o grava eroare din partea autoritatilor. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris liberalul, pe Facebook.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Popescu a ținut să respingă orice asociere cu poziția AUR pe acest subiect: „Vreau să resping orice asociere a poziției mele, rațională o consider, cu orice poziție AUR pe aceeași temă. Nu pot să controlez ceea ce spune, scrie presa cu privire la acest subiect, dar vreau să resping din start. E ca și cum l-am acuza pe ministrul Drulă că vorbește la fel ca Hitler, de exemplu, pentru că vrea să construiască autostrăzi. Și Hitler voia să construiască autostrăzi. Deci n-are nicio legătură poziția mea cu… Pentru discreditarea unor voci politice, indiferent care, e foarte simplu să faci astfel de asocieri. Acum ce să facem, să oprim toată dezbaterea politică?”

„Nu vreau să transform această discuție într-un subiect mai mult decât trebuie să fie. Eu vă spun strict tehnic, să nu intrăm în chestiuni ideologice. Nu e o momentul să intrăm într-o discuție ideologică, dar vă dau un element tehnic simplu. Definiția conceputului de gen în legislația din România e dată de Legea 202/2004, modificată prin Legea 229/2015, unde genul e definit astfel: ”ansablul format din rolurile, comportametele, trăsăturile și activitățile pe care societatea le consideră potrivite pentru femei și bărbați”. Ni se mai spune că prin sex desemnăm „ansamblul trăsăturilor biologice și filziologice prin care se definesc femeile și bărbații””, a explicat Pavel Popescu, pentru B1 TV.

„Gen” în loc de „sex” în noile cărți de identitate. Ce spune AUR

Tot în cadrul unei emisiuni „Bună, România!” s-a exprimat pe același subiect și George Simion colider AUR: „E o întreagă filosofie, un întreg concept cultural identitatea asta de gen despre care noi tot avertizăm și sper că nu predicăm în deșert. Sexul e masculin sau feminin. Poți fi bărbat sau femeie, e o realitate obiectivă. Câte feluri de genuri cunoașteți? Că acolo vom ajunge… Facebook te lasă acum să selectezi între 60 de tipuri de gen, unii spun că sunt 114 tipuri, alții că sunt 72: binar, non-binar, neutru…”.

Întrebat dacă se va ajunge să fie trecut vreunul dintre aceste tipuri de gen pe cărțile de identitate, coliderul AUR a răspuns: „Într-acolo se merge, asta e direcția, de asta se scrie ”gen”, nu ”sex”. Propunerea noastră e să se menționeze sexul, care e o realitate obiectivă, nu poți să-ți dai cu părerea despre alte informații care apar în cărțile de identitate”.

Simion a mai spus că identitatea de gen e „o realitate subiectivă”, și că „nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli, nici măcar în educarea generațiilor”.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane