George Simion, prins din nou că încalcă legea: dus cu duba după ce agenții rutieri l-au prins conducând cu permisul suspendat

George Simion, prins din nou că încalcă legea: dus cu duba după ce agenții rutieri l-au prins conducând cu permisul suspendat
Sursa foto: Captură video/ Facebook

Politicianul George Simion a fost dus cu duba mascaților la o secție de poliție după ce a fost depistat iar încălcând legea, chiar în Piața Victoriei: se afla la volanul unei mașini pe care nu avea dreptul să o conducă după un accident cu victime pe care l-a comis în primăvara acestui an.

Politicianul a fost săltat de oamenii legii și dus la secția de poliție după ce agenții Brigăzii Rutiere din Bucureşti i-au pus în vedere că apărea în baza de date cu permisul suspendat.

O altă noapte cu scandal pentru liderul AUR

Un scandal a izbucnit între politicianul amintit și jandarmi, la primele ore ale dimineții, în timp ce se afla în Piața Victoriei, unde și-a început protestul cu trei zile mai devreme.

Simion a țipat la jandarmi,  live pe Facebook: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”. Jandarmii i-au reproșat faptul că folosea mijloace sonore la ore târzii din noapte.

Ulterior, politicianul și-a vărsat nervii și pe polițiști apostrofându-i că n-au intervenit în timpul altercației cu jandarmii; aceștia l-au legitimat și i-au făcut un alcooltest.

Dus la secție după alcooltest

Agenții rutieri susţin că George Simion a condus cu permisul suspendat; politicianul se apără și spune că nu i s-ar fi adus la cunoştiinţă, în prealabil, situația carnetului său auto.

Pentru că, inițial, parlamentarul a refuzat să meargă la audieri, echipajul a fost nevoit să cheme întăriri.

Testele politicianului pentru consum de alcool și droguri, negative

Mergeti la colegii mei din Piața Victoriei, acum are loc o diversiune împotriva lor, nu a mea. Eu sunt reținut la poliție, mergeti la Guvern!”, a scris George Simion pe Facebook, între două live-uri, încercând să le sugereze oamenilor că este  ”reținut” pentru protest, deși polițiștii i-au explicat că nu este vorba de o reținere, ci despre verificări suplimentare pe care trebuie să le facă la sediul Brigăzii Rutiere, pentru că figura în baza de date cu permisul suspendat:

”Trebuie să verificăm dacă aveți dreptul de a conduce”, i-au spus polițiștii.

Polițiștii i-au amintit lui George Simion că, în luna aprilie, a făcut un accident cu o victimă pe care a rănit-o, dar politicianul a negat: ”Da, nu știu că a fost accident cu rănire, nu știu că mi s-a suspendat permisul”.

Simion și-a amintit însă ulterior despre ”o tamponare ușoară” , la Buzău, din perioada Paștelui, dar a insistat că nu ar fi știut de vreun dosar.

Polițiștii au încercat să îl ducă pe liderul AUR la secție pentru clarificarea situației permisului de conducere dar acesta s-a retras în autocarul formațiunii politice, în timp ce însoțitorii săi au rămas să se certe cu forțele de ordine.

În autocar au urcat mascații iar liderul AUR a coborât de bună voie, deși anterior spusese că nu poate fi dus împotriva voinței lui la secție: a întrerupt live-ul pentru a pleca în duba oamenilor legii.

Ulterior, un alt live pe contul lui George Simion menționa că i s-ar monta droguri și microfoane în autocarul AUR.

În septembrie 2020 a fost dus, tot după miezul nopții, la secție, pentru motive asemănătoare

Și în toamna anului 2020, politicianul a transmis live când polițiștii rutieri l-au condus la secție când a încălcat legea în același mod.

Urmăriți B1TV.ro și pe