Germania trimite avioane de luptă în România, în încercarea NATO de a spori prezența în Europa de Est

Germania trimite avioane de luptă în România, în încercarea NATO de a spori prezența în Europa de Est
Germania trimite avioane de lupta Eurofighter în România FOTO: Hepta/ DPA Images / Hauke-Christian Dittrich

Trei avioane de luptă Eurofighter germane vor fi trimise în România, în februarie şi martie.

„În această criză regională actuală, Germania este ferm alături de România. De la jumătatea lunii februarie, forțele aeriene germane vor participa cu Eurofighter și soldați la operațiunea NATO Enhanced Air Policing South. Împreună cu Italia, vom securiza spațiul aerian al NATO în calitate de partener de încredere”, a declarat ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer.

Duminică, de la ora 16.00, B1 TV va difuza documentarul de excepție „Ascensiunea lui Vladimir Putin”, despre traseul liderului de la Kremlin.

„Este un semn clar de solidaritate transatlantică și europeană”, a adăugat diplomatul.

Referitor la solicitările Kremlinului legate de retragerea NATO din Europa de Est, diplomatul a spus că „trebuie să fie respinse cu fermitate”.

„Nu se poate da timpul înapoi cu 25 de ani. Aderarea României la NATO este o realizare importantă care nu poate fi pusă la îndoială de alții”, mai spune ambasadorul

„Situația actuală din regiune ne îngrijorează foarte mult. Comportamentul Rusiei nu amenință doar Ucraina, ci afectează securitatea în întreaga Europă. Prin urmare, orice nouă încălcare a suveranității Ucrainei va fi urmată de un răspuns european comun și decisiv.”

Acest lucru a fost spus foarte clar și de ministrul de externe Annalena Baerbock la reuniunea miniștrilor de externe ai UE din 24 ianuarie”, a scris acesta pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe