Gheorghe Falcă: Am fi neserioși să credem că România a fost ocolită de rețeaua Putin. Veți vedea în întreaga Europă demascări. Se vede că interesul AUR este conectat cu interesul Rusiei (VIDEO)

Gheorghe Falcă: Am fi neserioși să credem că România a fost ocolită de rețeaua Putin. Veți vedea în întreaga Europă demascări. Se vede că interesul AUR este conectat cu interesul Rusiei (VIDEO)
Foto: Gheorghe Falcă / Facebook

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a sugerat că nici România nu a fost ocolită de „rețeaua Putin” și susține că în următoarea perioadă în întreaga Europă vor avea loc „demascări” din acest punct de vedere.

Oficialul european a comentat situația, marți, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, pornind de la comunicatul transmis de PNL după tensiunile de la dezbaterea pe legea offshore, comunicat în care liberalii acuzau AUR că „nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin”.

Gheorghe Falcă (PNL), pe B1 TV: „Am fi neserioși să credem că România a fost ocolită de rețeaua Putin”

„În Parlamentul European s-a discutat foarte mult de existența rețelei Putin la nivel european. Această rețea Putin a acordat în Franța, ați văzut, doamnei Le Pen credite, în Germania a cooptat lideri politici, inclusiv un fost cancelar, pentru ceea ce înseamnă Consiliul de Administrație de la Gazprom. Am fi neserioși să credem că România a fost ocolită. România a fost bine înfiptă în conceptul de control din partea Rusiei. Gândiți-vă că Rusia a cumpărat anumite combinate în România, a încercat să devină lider în ceea ce înseamnă energiile pe domeniul statului român. De aceea, legea offshore era așteptată de mult. Cu cât nu era pe ordinea de zi, cu atât gazele rusești devin necesare statului român”, susține eurodeputatul PNL.

Gheorghe Falcă spune că există și parlamentari AUR care „pot fi oameni rezonabili”.

„Nu trebuie să îi judecăm pe toți parlamentarii AUR. Unii dintre ei pot fi oameni rezonabili. Noi vorbim de ideea, de construcția acestui partid, de un lider, de conectarea la ceea ce înseamnă resursele de la Moscova și vă garantez că în următoarea perioadă veți vedea în întreaga Europă exact ce solicitați dumneavoastră, demascări, modul în care s-a finanțat interesul rusesc, pentru că până la urmă noi vorbim de modul în care Rusia încearcă să își coordoneze interesele în interiorul Uniunii Europene, iar cei de la AUR, prin modul în care se comportă, sunt de neconceput într-o viață democratică, dar interesul lor se vede că este conectat cu interesul Rusiei”, a continuat liberalul.

În opinia sa, Parlamentul României ar trebui să aibă regulamente mai stricte.

„Vă pot spune că în continuare regret că Parlamentul României nu ia decizii de funcționare corectă, regulamente corecte. În Parlamentul European nu s-ar putea întâmpla un astfel de incident. În Parlamentul European nu se poate permite – și sancțiunile sunt drastice – ca un parlamentar să îl facă hoț pe un alt parlamentar, să îl urmărească prin instituție, să îl agreseze. Așa ceva nu se poate pentru că regulile sunt foarte stricte”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Urmăriți B1TV.ro și pe