Gheorghe Ialomițianu (PMP): Instituțiile publice trebuie să găsească soluții la actuala criză, nu să se războiască

Gheorghe Ialomițianu (PMP): Instituțiile publice trebuie să găsească soluții la actuala criză, nu să se războiască
Foto: Facebook @ Gheorghe Ialomitianu

PMP cere tuturor instituțiilor publice să colaboreze în limita competențelor și să vină cu soluții pentru ca românii să treacă mai ușor prin criza sanitară și economică, a declarat Gheorghe Ialomițianu, vicepreședintele formațiunii.

„Instituțiile publice trebuie să găsească soluții la actuala criză, nu să se războiască”, spune Gheorghe Ialomițianu (PMP)

„Partidul Mișcarea Populară atrage atenția reprezentanților instituțiilor fundamentale ale statului că românii așteaptă soluții pentru diminuarea efectelor crizei sanitare și economice, ce afectează mediul de afaceri și viața de zi cu zi a românilor. Din păcate în ultimul timp între instituțiile publice care trebuie să rezolve aceste probleme există dispute, iar preocuparea acestora este să caute vinovați în altă parte decât să se uite în propria ogradă și să colaboreze”, a declarat vicepreședintele PMP.

Gheorghe Ialomițianu a subliniat că între Guvern și BNR, instituții cu instrumente pentru diminuarea inflației, ar fi bine să existe o colaborare concretizată în elaborarea unui mix de politici fiscal-monetare.

„Între Guvernul României și BNR au aparut unele dispute în legătura cu cine trebuie să vina cu soluții pentru diminuarea ratei inflației. Ar fi bine ca între aceste instituții care dețin instrumente pentru diminuarea inflației să existe o colaborare concretizată în elaborarea unui mix de politici fiscal-monetare așa cum se întâmplă în toate țările democratice. Ar fi grav dacă Guvernul României ar amâna măsurile de plafonare al prețurilor la energie electrică și gaze naturale, iar BNR ar majora în mod brutal dobânda de politică monetară. Efectele ar fi dezastruoase pentru mediul de afaceri deoarece ar trebui să suporte prețuri mari la energie electrică și gaze naturale, dar și costuri majorate la împrumuturi”, a explicat Gheorghe Ialomițianu.

El a vorbit și despre situația din sectorul energetic.

„O dispută a apărut în spațiul public între ANRE, Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței și Parlamentul României. Fiecare instituție caută vinovatul în altă parte în loc să colaboreze în vederea găsirii unor soluții atât pentru furnizorii de energie electrică, gaze naturale, cât și pentru consumatorii acestor produse. De exemplu, în Parlamentul României se fac demersuri pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, iar la ANRE se discută majorarea taxei de cogenerare care va anula efectele plafonării. PMP cere tuturor instituțiilor publice să colaboreze în limita compentențelor și să vină cu soluții pentru ca românii să treacă mai ușor prin criza sanitară și economică. Disputele dintre institutuțiile publice reprezintă cea mai neproductivă modalitate pentru români în această perioadă”, a conchis Ghoerghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE