Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu

Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul se va reuni luni în ședință pentru a remedia situația privind vacanța în unitățile de învățământ private, după ce un articol din Hotărârea CNSU care suspenda cursurile în aceste școli nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern. Dan Vîlceanu (PNL), ministrul Finanțelor, a catalogat situația ca fiind „o greșeală” și „o scăpare”. Acesta a mai spus că, de marți, școlile și grădinițele private vor putea intra și ele în vacanță.

Dan Vîlceanu, despre situația școlilor private

„Se mai întâmplă asemenea lucruri. Nu cred că e un moment în care poți să dai vina pe cineva. Eu înțeleg că sunt două articole diferite, nu mă întrebați, că nu știu, nu mă pricep la toate. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, e o hotărâre CNSU, care înțeleg că a fost bine, nu știu, a fost o eroare, pur și simplu. Atunci când e o eroare, e bine să o recunoști”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24.

Acesta a spus că luni va fi o ședință de Guvern pentru remedierea acestei probleme: „Am fost anunţaţi că mâine (luni – n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greşeală care s-a făcut, astfel încât și şcolile private să se bucure de același tratament cu celelalte şcoli. Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial”.

Întrebat de ce Hotărârea nu a ieșit limpede din Guvern, Dan Vîlceanu a răspuns: „Păi, a ieșit limpede. Numai că a existat o greşeală şi greșeala mâine va fi remediată. (…) Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu”.