Hannes Swodoba, liderul socialiștilor din PE: Traian Băsescu are dreptul să revină la Cotroceni

Hannes Swodoba, liderul socialiștilor din PE: Traian Băsescu are dreptul să revină la Cotroceni
Foto: araratnews.eu

Hannes Swodoba, liderul socialiștilor din Parlamentul European, a declarat, joi, că președintele suspendat Traian Băsescu are dreptul legal de a se întoarce la Palatul Cotroceni, însă rămâne de văzut dacă acesta va considera că mai are legitimitate, arată Mediafax.

Acesta a precizat că pentru ca imaginea României să nu sufere și mai mult, singura soluție este colaborarea dintre partidele politice.

Legal, el are dreptul să rămână în funcție. Întrebarea este dacă simte că mai are legitimitatea necesară pentru a continua să fie președintele României. Trebuie să tragem o linie într-un anumit punct. A-i cere cuiva, de la un partid sau altul, să demisioneze nu face altceva decât să distragă atenția de la munca de care este acum nevoie. Dat fiind că procedura de demitere a președintelui Băsescu a eșuat, singura soluție trebuie să fie cooperarea„, a spus Swodoba.

Swodoba a încheiat spunând că îl respectă pe premierul Victor Ponta și respectă dorința acestuia de a scoate România din criza economică.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului