Încă un scandal provocat de Dominic Fritz, primarul USR-PLUS din Timișoara. Cere triplarea impozitelor

Încă un scandal provocat de Dominic Fritz, primarul USR-PLUS din Timișoara. Cere triplarea impozitelor
Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul USR-PLUS al Timișoarei, a provocat un nou scandal, la nivel local. Edilul intenționează majorarea impozitelor pe clădiri, inițiativă care va fi votată în plenul Consiliului Local, la finalul acestei luni. Se anunță impozite triplate în Timișoara, un plan semant de către Dominic Fritz, contestat de opoziție, potrivit Opinia Timișoarei.

Inițiativa lui Fritz va lovi puternic mediul de afaceri, în special HORECA, puternic afectat de măsurile impuse în perioada COVID. PSD se opune și propune o reducere a impozitului pe clădiri, pentru persoanele juridice, la 1,2%.

„Acest amendament ii da o ultima sansa primarului Dominic Fritz sa isi onoreze promisiunile lansate anul trecut la dezbaterea publica pe tema taxelor si impozitelor, cand a afirmat public ca va lua in calcul o relaxare fiscala pentru 2022. „Relaxarea” propusa timisorenilor – in varianta userista – vizeaza pastrarea plafoanelor maxime la impozitele pentru agentii economici si triplarea lor pentru persoanele fizice!”, au anunțat pesediștii.

Al doilea amendament vizează păstrarea cotei de 0,6% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice.

Opoziția contestă măsurile lui Dominic Fritz: „Aberante și nocive”

„Triplarea sa este aberantă şi nocivă, iar argumentul domnilor Dominic Fritz şi Matei Creiveanu (n.r. – city managerul municipiului), că s-ar elimina o inechitate în raport cu persoanele juridice demonstrează un anumit nivel precar şi rudimentar de pregătire şi viziune economică de dreapta, în condiţiile în care o persoană fizică plăteşte lunar la stat un procent de 10,5% din veniturile din închiriere, în timp ce o firmă are o cotă de impozitare de 1%”, argumentează social-democraţii timişoreni.

De asemenea, al treilea amendament al PSD se referă la reducerea cu 10% a impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice care plătesc integral până pe 31 martie obligația fiscală.

„Anul trecut, un amendament similar, propus de un coleg liberal, a fost aprobat, insa in acest an optica economica userista a eliminat si acest ajutor pentru mediul de afaceri din Timisoara!”, au mai declarat consilierii PSD.

În august, Fritz, care a ajuns primar din calitate de șomer, a fost prins că a încheiat un contract în valoare de peste 20.000 de euro cu o casă de avocatură, pe bani publici. Primarul Timișoarei vrea să fie apărat în instanță pe sume colosale, în litigiile cu foștii angajați ai instituției, demiși.