Începe a doua zi de negocieri oficiale pentru formarea majorității parlamentare și a noului Guvern

Începe a doua zi de negocieri oficiale pentru formarea majorității parlamentare și a noului Guvern
Foto: Guvernul României / Facebook

Duminică începe a doua rundă de negocieri între membriiPNL, USR-PLUS şi UDMR, în vederea conturării unei majorităţi și negocieriiunui programul de guvernare.

Grupurile de lucru se reunesc de la ora 09.00, pentru a doua zi de negocieri, la Vila LacdinBucurești.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Negocierea de sâmbătă a durat 6 ore

Reprezentanții celor trei formațiuni politices-au întâlnit oficial, sâmbătă, pentru discuțiile privind formarea unei majorităţi parlamentare care să voteze un nou Guvern, alături de împărțirea șefiei celor două camere parlamentare.

Întâlnirea a durat 7 ore, iar cele mai importante aspecte ale negocierilor au vizat 3 direcții: numele viitorului premier și funcțiile din cele două camere parlamentare: Senatul și Camera Deputaților.

Totuși, sâmbătă nu s-a ajuns la nici un consens, mărul discordiei fiind șefia Camerei Deputaților, a cărei conduceri este disputată între Ludovic Orban de la PNL și Dan Barna, de la USR.

Politicienii s-a pus de acord asupra șefilor comisiilor din Camera Deputaților și asupra planului de guvernare în ceea ce priveste digitalizarea.

Într-un comunicat de presă comun, iar liderii de partid și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă.

„Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, se arată în comunicatul semnat de liderulPNL, Ludovic Orban, co-președinții USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș și președinteleUDMR, Kelemen Hunor.