Insulta şi calomnia ar putea fi reintroduse în Codul Penal: Cristiana Anghel a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens (VIDEO)

Insulta şi calomnia ar putea fi reintroduse în Codul Penal: Cristiana Anghel a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens (VIDEO)

Cristiana Anghel, senatorare a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România, a depus în Parlament, un proiect de lege potrivit căruia insulta și calomnia ar fi reintroduse în Codul Penal, informează B1 TV.

Senatoarea spune că nu doreşte să vadă oameni după gratii, în urma demersului său, ci vrea doar să apere „valorile morale”.

Totodată, ea spune că propunerea sa nu vizează presa, cu care susţine că are o relaţie foarte bună.

„Ideea a venit de la deciziile Curţii Constituţionale din 2007 şi cea din 2013 în care se susţine că totuşi au fost reintroduse in Codul Penal infractiunile de calomnie si insultă. Adevărul este că trăim intr-o lume nebună. Toată lumea îşi permite să jignească să calomnieze fără niciun fel de probleme. Şi aici nu mă refer la presă. Iniţiativa legislativă nu este făcută împotriva presei”, spune aceasta.

Senatorul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România spune că, în mediul virtual, sunt mulţi cei care insultă şi nu suportă consecinţele.

„Am propus inclusiv pentru insultă pedeapsa cu închisoare, nu în ideea ca va fi condamnat cineva, ci în ideea că respectiva perioadă se transformă într-o amendă mai mare”, a spus Anghel.

Cristiana Anghel este convinsă că iniţiativa legislativă va trece, chiar dacă nu în varianta pe care a propus-o ea, iar măsura ca fi ca „un duş rece” pentru cei care calomniază în spaţiul virtual.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)