Ioana Constantin (PMP): Efectele ”școlii online” sunt devastatoare. Reducerea abandonului școlar și ameliorarea efectelor pandemiei în educație trebuie să reprezinte prioritatea zero

Ioana Constantin (PMP): Efectele ”școlii online” sunt devastatoare. Reducerea abandonului școlar și ameliorarea efectelor pandemiei în educație trebuie să reprezinte prioritatea zero
Foto: Ioana Constantin / Facebook

Ioana Constantin (PMP) a susținut că reducerea abandonului școlar și ameliorarea efectelor pandemiei în educație trebuie să reprezinte prioritatea zero. Aceasta a atras atenția că închiderea școlilor, fără diferențieri în funcție de focare și rural-urban, a produs efecte devastatoare. Constantin a mai precizat că 200.000 de elevi nu au avut acces la școala online, iar asta doar potrivit cifrelor oficiale, iar acolo unde cursurile de la distanță s-au desfășurat, calitatea acestora e discutabilă. „Nu văd azi nicio altă problemă mai mare decât că sute de mii de tineri au fost frânați în dezvoltarea lor întâi de un virus nenorocit, apoi de incapacitatea statului, dar și a societății în general de a-i ajuta să aibă acces la educație”, a punctat Ioana Constantin.

Ioana Constantin, despre efectele școlii online

„Efectele ”școlii online” sunt devastatoare, iar reducerea abandonului școlar și ameliorarea efectelor pandemiei în educație trebuie să fie, la nivel de investiții, prioritate zero.

16.500 de elevi corigenți numai în clasa a VIII-a. În anii trecuți, aveam 15.000 pentru toți anii de școală. În realitate, a crescut abandonul școlar. Asta în condițiile în care România avea oricum o rată ridicată a abandonului școlar timpuriu. Vor încerca unii să mascheze adevărul de la Evaluarea Națională și despre această generație plecând de la clasa pregătitoare și de la diferite probleme legate de manuale. Fals. Faptul că am ținut școlile închise în masă, fără diferențieri în funcție de focare și rural-urban, produce efecte devastatoare.

Nu la nivel de cifre, ci la nivel de destine. Nu doar pentru această generație, ci pentru toți copiii, elevii. Știm oficial că cca. 200.000 de elevi nu au avut acces la școala online, dar acestea sunt numai datele oficiale. Efectul pervers este că și acolo unde a existat acces minimal la cursurile online e discutabilă calitatea ”școlii online”.

Prioritatea zero azi, la nivel de investiții și de strategie, trebuie să fie pentru a reduce cât mai mult efectele pe care pandemia le-a avut în sistemul de învățământ, prin măsuri de integrare, dar și sociale. Nu văd azi nicio altă problemă mai mare decât că sute de mii de tineri au fost frânați în dezvoltarea lor întâi de un virus nenorocit, apoi de incapacitatea statului, dar și a societății în general de a-i ajuta să aibă acces la educație”, a scris Ioana Constantin, într-o postare pe Facebook.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”