Ioana Constantin (PMP): Oamenii simpli sunt amăgiți cu promisiuni mincinoase, iar privilegiații își văd liniștiți de beneficii. Eliminarea pensiilor speciale ține exclusiv de voința politica

Ioana Constantin (PMP): Oamenii simpli sunt amăgiți cu promisiuni mincinoase, iar privilegiații își văd liniștiți de beneficii. Eliminarea pensiilor speciale ține exclusiv de voința politica
Foto: Ioana Constantin / Facebook

Ioana Constantin a susținut că pensiile speciale sunt un furt și trebuie eliminate. Aceasta a amintit că PMP a depus în Parlament proiecte de lege în acest sens.

Numai că ele au fost ținute la sertar de politicieni care, altfel, plâng pe seama acestei nedreptăți și se laudă cum vor elimina ei pensiile speciale.

Constantin subliniază că judecătorii Curții Constituționale nu s-au pronunțat decât în privința pensiilor magistraților. Pentru toate celelalte, ar trebui să existe voință politică pentru eliminarea lor. Or tocmai acest lucru nu există.

„În timp ce oamenii simpli sunt amăgiți cu recalculări ale pensiilor și cu promisiuni mincinoase, privilegiații cu pensii speciale își văd liniștiti de beneficii”, a susținut Ioana Constantin.

Ioana Constantin (PMP), despre eliminarea pensiilor speciale

„Ipocrizia eliminării pensiilor speciale și amăgirea pensionarilor simpli și vulnerabili

Pensiile și alocațiile au rămas prinse într-o luptă politică ticăloasă și cinică. Populismul și ipocrizia trec orice limită si când vine vorba despre pensiile speciale.

Judecătorul CCR Daniel Morar a explicat recent că decizia CCR se referă la pensiile speciale pentru magistrați, eliminarea celorlalte ține de voința politică, iar CCR nu s-a pronunțat împotriva eliminării pensiilor speciale pentru alte categorii. Exact cum am spus de nenumărate ori: din Parlamentul României pleacă proiecte de lege intenționat neconstitutionale (cel mai clar exemplu rămâne proiectul de impozitare a pensiilor speciale, unde “au uitat” să impoziteze un prag astfel încât să se considere discriminare si să pice la CCR proiectul)”, a scris Ioana Constantin, pe Facebook.

Aceasta a subliniat apoi că, prin urmare, eliminarea acestor privilegii ține strict de voința politicienilor: „În timp ce oamenii simpli sunt amăgiți cu recalculări ale pensiilor și cu promisiuni mincinoase, privilegiații cu pensii speciale își văd liniștiti de beneficii. Eliminarea pensiilor speciale ține exclusiv de voința politica. PMP a spus-o ferm în toate proiectele de lege din Parlament, în toate acțiunile sale publice – Pensiile speciale sunt FURT și trebuie eliminate. Curaj! Că mai trec 30 de zile de când au trecut ultimele 30 de zile de când ați eliminat pensiile speciale!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe