Ioana Constantin (PMP): Țineți școlile deschise! Revenirea la predarea online va avea efecte devastatoare pentru copii

Ioana Constantin (PMP): Țineți școlile deschise! Revenirea la predarea online va avea efecte devastatoare pentru copii
Foto: Ioana Constantin / Facebook

Ioana Constantin (PMP) a declarat că păstrarea școlilor deschise trebuie să fie prima grijă a autorităților, iar la acest efort trebuie să contribuie întreaga societate. Revenirea la predarea online va avea efecte devastatoare pe termen lung, în condițiile în care sute de mii de copii nu au acces la tehnologia necesară, a insistat Constantin.

Constantin: Țineți școlile deschise

„Țineți școlile deschise! Autoritățile au obligația să asigure elevilor și dascălilor continuarea școlii în format fizic în siguranță.

Mai mult, pentru ca școlile să rămână deschise era și e nevoie de un efort al întregii societăți, iar asta trebuia să fie prima grijă a autorităților. Nu a fost, după cum se vede mai ales în București”, a scris Ioana Constantin, pe Facebook.

Aceasta a insistat că școala online nu e școală și o revenire la predarea la distanță va avea efecte devastatoare asupra copiilor: „Să mai scoatem încă o dată elevii din școli va avea efecte devastatoare pe termen lung pentru acești copii, efecte pe care nu le putem înțelege. Sute de mii de copii nu au avut acces la școala online. Dar acestea sunt numai date oficiale. Nu mai contează dacă vorbim despre urban sau rural, școala online nu e școală”.

Aceasta a precizat apoi că nu e suficient ca ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, să țină școlile deschise, „dacă restul politicienilor care sunt factori de decizie sunt cinici și fac calcule electorale sacrificând copiii”.

„România e deja în topul statelor cu o rată mare a abandonului școlar timpuriu. Să nu lăsăm criza Coronavirus să distrugă și mai multe destine”, a mai scris Ioana Constantin (PMP), pe Facebook.