Ionuț Moșteanu (USR): Nicolae Ciucă i-a spus lui Dacian Cioloș că guvernul va fi format doar din PNL și UDMR

Ionuț Moșteanu (USR): Nicolae Ciucă i-a spus lui Dacian Cioloș că guvernul va fi format doar din PNL și UDMR

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat că Nicolae Ciucă, premierul desemnat, l-a sunat pe Dacian Cioloș, președintele USR, și i-a spus că va merge în Parlament cu un guvern minoritar, format din PNL și UDMR.

„Domnul Ciucă ne-a transmis că guvernul va fi format doar din PNL și UDMR, dar vrea să ne prezinte programul de guvernare, pentru a ne cere spriinul”, a declarat Ionuț Moșteanu, pentru G4Media.

Tot vineri, Nicolae Ciucă a avut o discuție cu Kelemen Hunor, președintele UDMR, în cadrul căreia a negociat împărțirea ministerelor și programul de guvernare.

Orban: Iohannis a forțat desemnarea lui Ciucă, la înțelegere cu PSD. Barna: PNL a optat pentru USL 2. USR e în Opoziție

Joi, Ludovin Orban, fostul lider PNL, a declarat că Nicolae Ciucă nu a fost cu adevărat propunerea de premier a PNL, fiind, în fapt, impus de președintele Klaus Iohannis, care a ajuns la o înțelegere cu PSD. Orban a mai spus că el va demisiona din grupul parlamentar al PNL și că nu va vota Cabinetul Ciucă.

La rândul său, Dacian Cioloș, președintele USR, a remarcat apropierea dintre PNL și PSD.

Joi seară, Dan Barna, vicepreședintele USR, a declarat că Florin Cîțu, liderul liberalilor, l-a sunat pe Cioloș și i-a spus că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar Ciucă, pentru că are deja sprijinul PSD.

„În toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă și se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR și se refăcea coaliția. Decizia celor de la PNL a fost de a continua împreună cu PSD. (…) Suntem deja în Opoziție”, a mai spus Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe