„Suntem într-un rahat cât casa și nimeni nu reacționează”, a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR, după ce Călin Georgescu a pretins că primește informații și rapoarte din serviciile secrete.
Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Check Media”, moderată de Răzvan Munteanu pe B1 TV.
„Acum câteva zile, într-un interviu, Georgescu spunea un lucru absolut halucinant și nu reacționează nici președintele, nici nimeni din instituțiile statului. El a zis, la un moment dat, că are foarte mulți simpatizanți în serviciile secrete. Până aici nu e nicio problemă. Aparent…
Apoi zice că primește informații din serviciile secrete și citește rapoartele lor și nimeni nu reacționează de câteva zile.
Sigur, când va fi convocată sesiunea parlamentară și comisiile, care încă n-au fost înființate, privind controlul serviciilor SRI-SIE, ar trebui să fie un pic mai activi. Fiindcă o astfel de declarație să fie nesancționată și să rămână așa, în aer, nu numai pentru societatea românească e o problemă, ci și în relațiile noastre cu partenerii noștri externi.
Cum putem noi să dăm informații clasificate către partenerii noștri dacă acele informații ajung la un civil? Că pe la urmă, vrei sau nu, aparent că Georgescu e civil…
Deci, din acest punct de vedere, suntem într-un rahat cât casa și nimeni nu reacționează”, a declarat Kelemen Hunor, pentru B1 TV.
Totodată, acesta a precizat că se aștepta la o reacție din partea președintelui Klaus Iohannis.
În aceeași emisiune, președintele UDMR a explicat de ce Călin Georgescu este „omul vechiului sistem”.
„Din 1986, în cea mai dură perioadă a dictaturii comuniste, pleacă la New York, la studii. Apoi, după 1989, este ținut sub radar și orice criză guvernamentală sau schimbare de premier îl aducea în față. A fost de nu știu câte ori propus prim-ministru.
Apoi, ceea ce spune el, că Mircea Malița a fost mentorul lui. Malița, un fost comunist cu convingeri foarte solide ale național-comunismului și un susținător al lui Ceaușescu.
Și, bineînțeles, această rețea a fostei Securități trăiește în diferite structuri în societatea românească. De aceea am spus că e aparent antisistem, dar e, de fapt, omul vechiului sistem”, a mai declarat Kelemen Hunor.