Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni: Interesele comunității maghiare, deziderate importante pentru societatea românească în întregime (VIDEO)

Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni: Interesele comunității maghiare, deziderate importante pentru societatea românească în întregime (VIDEO)

În reformele avute în vedere, interesele comunității maghiare trebuie să se regăsească pentru că ele sunt deziderate importante și pentru societatea românească în întregime, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor, după consultările avute la Palatul Cotroceni.

”Credem că, în toate demersurile și reformele avute în vedere, interesele comunității maghiare, care este una mare, de 1,3 milioane de persoane, trebuie să se regăsească pentru că sunt deziderate importante și pentru societatea românească în întregime. Când vorbim de creștere economică, de problemele sociale, de salarii, orice decizie trebuie să țină cont de așteptările societății. Dacă e o creștere economică, ea trebuie să se vadă în ceea ce privește nivelul de trai, în salariile oamenilor și în investiții. Altfel, nu putem vorbi de o politică publică corectă și de servirea binelui comun”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Interesele comunității maghiare, deziderate importante pentru societatea românească în întregime

#DIRECT_ONE_rmbhxt#

"Pentru noi este important să găsim parteneri în Parlamentul României, în noua configurație, parteneri în dorința de a pune în aplicare cele mai importante elemente din programul politic. Nu căutăm fotolii ministeriale, nu căutăm funcții", a mai spus Kelemen Hunor.

Acesta a mai precizat că susține demersurile legate de autostrada Transilvania, dar și pe cele legate de drumurile din regiune în general.

Totodată, Kelemen Hunor s-a referit și la necesitatea descentralizării deciziei.

”Neinteresează protejarea drepturilor minorităților naționale. Dacă e nevoie de corecții în legislație, trebuie să facem acele corecții privind folosirea limbii materne în administrație și în relațiile cu administrația locală”, a mai precizat liderul UDMR.