Kelemen Hunor, după ședința coaliției: Prima rectificare bugetară din 2021, probabil săptămâna viitoare. Nu au fost discuţii în contradicţie, deci lucrurile se aşază

Kelemen Hunor, după ședința coaliției: Prima rectificare bugetară din 2021, probabil săptămâna viitoare. Nu au fost discuţii în contradicţie, deci lucrurile se aşază
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că Ordonanţa privind rectificarea bugetară probabil va fi adoptată de Guvern săptămâna viitoare. Acesta a precizat că deficitul bugetar asumat de 7,3% nu va fi depășit.

Kelemen Hunor, despre rectificarea bugetară

Kelemen Hunor a declarat că, în cadrul ședinței coaliției de luni după-amiază, s-a discutat despre rectificara bugetară, urmând ca aceste discuții să continue între fiecare ministru în parte și premierul Florin Cîțu.

„Eu cred că în câteva zile se închide rectificarea şi se va trece, probabil săptămâna viitoare, la aprobarea ordonanţei privind rectificarea bugetului – prima rectificare din 2021 şi urmează o altă rectificare undeva în noiembrie. Acum nu au fost discuţii în contradicţie, deci lucrurile se aşază. Sigur, solicitările sunt mai mari decât posibilităţile în acest moment, dar, aşa cum văd eu, lucrurile se vor aşeza într-o normalitate după discuţiile de azi”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că fondurile vor fi suplimentate acolo unde e necesar și unde există o execuție bgetară bună. Au cerut fonduri suplimentare Ministerele Transporturilor, Justiției, Sănătății și Dezvoltării.

„Ştim, de exemplu, la PNDL avem nevoie de o suplimentare, ca să putem închide până la sfârşitul anului, cu trei miliarde. Nu o să fie trei miliarde la prima rectificare, dar două miliarde trebuie, ca să putem plăti facturile. Ştim că va fi nevoie de o suplimentare la CNI, ştim că va fi nevoie de o suplimentare la Sănătate, dar, sigur, aici sunt câteva nuanţe care, în câteva zile, până la rectificare, vor fi stabilite în aşa fel încât toate ministerele să meargă înainte”, a mai explicat vicepremierul Kelemen Hunor.