Klaus Iohannis a avut o întâlnire bilaterală cu Mark Rutte, contracandidatul său la șefia NATO

Klaus Iohannis a avut o întâlnire bilaterală cu Mark Rutte, contracandidatul său la șefia NATO
Mark Rutte și Klaus Iohannis. Sursa Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere bilaterală cu prim-ministrul olandez Mark Rutte, joi, la Bruxelles, în marja participării la reuniunea Consiliului European, relatează vineri Agerpres.

Cei doi lideri sunt contracandidați în cursa pentru funcția de secretar general al NATO.

Klaus Iohannis: Ne deosebește geografia, istoria și avem abordări ușor diferite în ce privește viitorul NATO

În conferința de presă de joi, Klaus Iohannis a fost întrebat despre candidatura sa la funcția de secretar general al NATO și despre contracandidatul său, Mark Rutte.

„Cred că nu este niciun secret că am discuții bilaterale cu aliați și mulți au menționat că li s-a părut că am venit exact cu temele sunt foarte importante, dar, sigur, în discuții bilaterale au întrebări legate și de alte teme. Până acum, am avut discuții, ca să spun așa (…), foarte bune (…). Fiind o competiție atipică, nu cred că este rolul meu să spun despre celălalt competitor cum va face și ce va face, dar cred că ne deosebește geografia, istoria și, cu siguranță, sunt unele teme unde abordările noastre ambele sunt foarte constructive, dar ușor diferite în ce privește viitorul NATO”, a declarat Președintele României.

Ce a spus Mark Rutte despre Klaus Iohannis

Liderul olandez a susținut și el o conferință de presă, joi, și a vorbit la rândul său despre Klaus Iohannis.

„Nu știu cât de departe stați unul de celălalt la masă, dar cât de comod va fi? Ați încercat să-i faceți semne cu piciorul pe sub masă sau e prea departe?”, l-a întrebat un jurnalist pe Mark Rutte, potrivit HotNews.ro.

Premierul olandez a răspuns: „Cu siguranță nu o să fac asta, pentru că este un om minunat. Este Președinte al României de 10 ani și am lucrat bine aproape mereu. Este un lider credibil pentru țara lui. Cât despre NATO, așa cum știți, nu zic nimic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe