Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție pentru doi noi ambasadori ai României

Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție pentru doi noi ambasadori ai României
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele pentru acreditarea a doi noi ambasadori. Astfel, au fost numiți ambasadori noi ai României în Austria şi în Republia Surinam.

Decrete semnate de președintele Klaus Iohannis

Este vorba despre Stelian Stoian în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena şi Monica-Mihaela Ştirbu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federativă a Braziliei, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Surinam, cu reşedinţa la Brasilia, informează Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, şeful statului a semnat decretul pentru acreditarea lui Stelian Stoian în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena şi decretul pentru acreditarea Monicăi-Mihaela Ştirbu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federativă a Braziliei, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Surinam, cu reşedinţa la Brasilia.

În 2006, Stelian Stoian a fost numit ambasadorul României pe lângă Consiliul Europei, iar apoi, din octombrie 2013, ambasadorul ţării la NATO.

Monica-Mihaela Ştirbu a condus Consulatul General al României la Bilbao-Spania, a fost ambasadorul ţării în Chile şi, ulterior, ambasador în Brazilia, numită în mai 2021. Ea a fost parlamentar, aleasă pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD în 2005.