Klaus Iohannis: Alături de partenerii și aliații noștri, ne aflăm în prima linie a solidarității față de poporul ucrainean / Mediul academic, pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina (VIDEO)

Klaus Iohannis: Alături de partenerii și aliații noștri, ne aflăm în prima linie a solidarității față de poporul ucrainean / Mediul academic, pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Alături de partenerii și aliații săi, România se află în prima linie a solidarității față de poporul ucrainean, a subliniat președintele Klaus Iohannis, miercuri, când a participat la inaugurarea construcției Casei Francofoniei de la Unversitatea Politehnica din București.

Klaus Iohannis: Ucraina, victima unei agresiuni militare larg condamnate de comunitatea internațională

„Valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu. Țara noastră este fundamental energic și deplin implicată în apărarea lor. Ucraina, stat observator al Organizației Internaționale a Francofoniei, este victima unei agresiuni militare larg condamnate de comunitatea internațională. Alături de partenerii și aliații noștri, ne aflăm în prima linie a solidarității față de poporul ucrainean”, a declarat șeful statului român.

România își ia foarte în serios rolul în a ușura situația celor nedrept loviți de acest război cumplit, spune Klaus Iohannis.

„Luăm foarte în serios, atât la nivelul autorităților, cât și la nivelul sectorului asociativ și de voluntariat, rolul nostru în a ușura situația celor nedrept loviți de acest război cumplit. Oferim adăpost celor care fug din calea războiului și protecție tuturor celor care o solicită. Am înființat și operaționalizat centrul de gestionare și distribuire a sprijinului umanitar internațional destinat populației ucrainene, greu afectate de agresiunea Rusiei”, a adăugat Președintele României.

Liderul de la Cotroceni a precizat că mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina.

„Elevii și studenții ucraineni care vin la noi au posibilitatea de a se înscrie în sistemul de învățământ din România. Domeniul educației, în ansamblul său, are o contribuție importantă la efortul național de găzduire a refugiaților, iar mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina. Sunt convins că studenții ucraineni se vor integra rapid în comunitățile academice din România. Vor avea astfel oportunitatea să își continue și să își desăvârșească pregătirea universitară pentru a fi de folos poporului lor. Sunt încredințat că universitățile noastre vor demonstra că nimic nu este mai puternic decât forța solidarității și nimic nu poate să biruie voința popoarelor de a fi libere și prospere”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:46 - Serghei Lavrov cere desființarea NATO: După dispariția URSS, nu mai există nici scopul existenței acestei alianțe / Occidentul a declanșat un război împotriva Rusiei
09:17 - Avertisment pentru Elon Musk: Twitter ar putea fi interzisă în UE dacă nu respectă regulile privind moderarea postărilor
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar