Klaus Iohannis: Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent / Criza umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei își pune indiscutabil amprenta și asupra sistemului nostru de sănătate (VIDEO)

Klaus Iohannis: Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent / Criza umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei își pune indiscutabil amprenta și asupra sistemului nostru de sănătate (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

De mai bine de o lună traversăm o criză umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei asupra unui stat suveran, o situație care își pune indiscutabil amprenta, din nou, pe sistemele de sănătate ale statelor vecine Ucrainei și, implicit, asupra sistemului nostru de sănătate, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de decorare a unor medici cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

Klaus Iohannis: „Progresul către un viitor sănătos al unei Românii puternice și solidare necesită un sistem sanitar puternic și un corp medical bine pregătit, gata să le ofere oamenilor servicii de sănătate indiferent de context”

„Mă bucur să mă reîntâlnesc cu oameni care în ultimii doi ani au fost atât de implicați în a salva viețile românilor. Pentru toate sacrificiile și eforturile făcute, vă mulțumesc! Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent și sunt încrezător că experiența acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum și măsurile de prevenție pe care le avem acum la dispoziție ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic. În același timp, traversăm de mai bine de o lună o criză umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei asupra unui stat suveran, o situație care își pune indiscutabil amprenta, din nou, pe sistemele de sănătate ale statelor vecine Ucrainei și, implicit, asupra sistemului nostru de sănătate”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis spune că aceste crize sunt urgente și necesită reacție rapidă.

„Nu trebuie să uităm că avem de gestionat și pandemii tăcute, precum cancerul ori bolile cardiovasculare. Sunt realități care nu pot fi ignorate, iar eforturile dumneavoastră, ale personalului medical, rămân esențiale în reducerea impactului acestor afecțiuni asupra calității vieții și bunăstării sociale. Progresul către un viitor sănătos al unei Românii puternice și solidare necesită un sistem sanitar puternic și un corp medical bine pregătit, gata să le ofere oamenilor servicii de sănătate indiferent de context”, a adăugat Președintele României.

Președintele Klaus Iohannis a salutat eforturile depuse de corpul medical „în acești doi ani de grea încercare”.

„Dragi medici și asistenți medicali, dumneavoastră vă datorăm rezistența sistemului românesc de sănătate în acești doi ani de grea încercare. Ați sacrificat multe, inclusiv sănătatea fizică și emoțională, ați pus grija față de semeni mai presus chiar și de propria viață și ne-ați demonstrat devotament, empatie și pasiune cu mult peste chemarea datoriei. Indiferent de tipul de amenințare sanitară, dumneavoastră vă aflați mereu în prima linie a luptei pentru sănătatea noastră, a românilor, și a tuturor celor care ne cer ajutorul”, a mai spus liderul de la Cotroceni.

știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe