Klaus Iohannis: Starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie / Vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum (VIDEO)

Klaus Iohannis: Starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie / Vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum (VIDEO)
Sursă foto: presidency.ro

Președintele Klau Iohannis a anunțat vineri că după data de 8 martie nu va mai fi prelungită starea de alertă. Acesta a precizat că decizia a fost luată în urma consultării responsabililor în domeniu, ca urmare a trendului descendent al pandemiei:

Starea de alertă nu va mai fi prelungită

„Valul 5 este aproape de a se încheia.  Este momentul să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, a spus Klaus Iohannis.

Alte declarații:

Vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate în perioada următoare.

Se împlinesc 2 ani de la debutul pandemiei în care existența noastră a fost modificată radical. Peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala.

Ultimii 2 ani au fost o perioadă în care am descoperit noi valențe ale solidarității, ale spiritului civic, ale deticării și implicării.

Autoritățile au trebuit să gestioneze o criză sanitară istorică în pofida unor deficiențe acute cauzate de lipsa reformelor sitemice în domeniile de care aveam nevoie.

Nu în ultimul rând, am învățat să prețuim sănătatea noastră, dar și pe a celor dragi, am învățat să ne protejăm, să prevenim, să luăm decizii responsabile și să le respectăm.

Ultimii doi ani ne-au demonstrat că trebuie să învățăm să trăim în acest context epidemiologic, să ne adaptăm și să punem în valoare oportunitățile existente, pentru a fi capabili să oferim îngrijirea și protecția de care are nevoie comunitatea.

Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute.

Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus.

Pandemia ne-a arătat că sănătatea trebuie tratată întotdeauna ca o prioritate și din punctul de vedere al creșterii investițiilor, dar și al regândirii unor mecanisme, astfel încât sistemul sanitar să fie unul echitabil și capabil să răspundă eficient unor situații limită.

Urmăriți B1TV.ro și pe