Klaus Iohannis îi invită pe manifestanți să indice persoanele reprezentative pentru mișcările civice din ultimele zile: Propunerile se pot trimite până joi, la miezul nopții

Klaus Iohannis îi invită pe manifestanți să indice persoanele reprezentative pentru mișcările civice din ultimele zile: Propunerile se pot trimite până joi, la miezul nopții

Președinția a făcut joi o serie de precizări cu privire la consultările cu reprezentanții societății civile, anunțate de președintele Klaus Iohannis.

Într-un comunicat de presă, Administrația Prezidențailă anunță că șeful statului invită coalițiile de organizații non-guvernamentale să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri. De asemenea, Klaus Iohannis așteaptă ca manifestanții să îi trimită mesaje prin care să indice persoanele reprezentative pentru mișcările civice din ultimele zile.

”Un număr important de organizații non-guvernamentale și-au luat ca misiune reforma instituțiilor publice, transparentizarea și democratizarea proceselor politice și au contribuit semnificativ la politici publice mai bune și în serviciul cetățeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetățeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic și pentru a-și exprima nemulțumirile.

Având în vedere anunțul făcut de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind declanșarea consultărilor cu reprezentanți ai societății civile și ai manifestanților din ultimele zile, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Președintele României invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior. De asemenea, Președintele României invită pe manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email [email protected] până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Consultările se vor desfășura într-un cadru de dialog funcțional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanți.

Societatea civilă va rămâne și pe viitor un partener de dialog al Administrației Prezidențiale și astfel de consultări vor avea loc cu regularitate”, este mesajul Administrației Prezidențiale.

Între timp, oamenii au început deja să se adune în Piața Universității pentru a treia seară consecutiv, pentru a-și exprima nemulțumirea față de actuala clasă politică. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe