Klaus Iohannis, mesaj pentru noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola: „Aștept cu nerăbdare strânsa noastră cooperare în a consolida în continuare o UE puternică, coezivă și unită”

Klaus Iohannis, mesaj pentru noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola: „Aștept cu nerăbdare strânsa noastră cooperare în a consolida în continuare o UE puternică, coezivă și unită”
Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, și a declarat că așteaptă cu nerăbdare să coopereze îndeaproape pentru a consolida în continuare o Uniune Europeană „puternică, coezivă și unită”.

Klaus Iohannis: „Felicitări, Roberta Metsola, pentru alegerea ta ca președintă a Parlamentului European”

„Felicitări, Roberta Metsola, pentru alegerea ta ca președintă a Parlamentului European. Aștept cu nerăbdare strânsa noastră cooperare în a consolida în continuare o UE puternică, coezivă și unită”, a scris Președintele României, marți, pe Twitter.

Roberta Metsola a fost propunerea PPE pentru președinția Parlamentului European, iar în cursă ea i-a avut drept contracandidați pe spaniola Sira Rego din partea stângii radicale, polonezul Kosma Zlotowski din partea ECR și suedeza Alice Bah Kuhnke din partea Verzilor.

Siegfried Mureșan: „Este o prietenă a românilor și o apărătoare a statului de drept din țara noastră”

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a salutat votul de marți și spune despre politicianul maltez că „este o prietenă a românilor și o apărătoare a statului de drept din țara noastră”.

„Votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa și pentru România. Roberta cunoaște foarte bine situația din România, este o prietenă a românilor și o apărătoare a statului de drept din țara noastră. Roberta a fost alături de noi de fiecare dată când am ieșit în stradă pentru apărarea statului de drept: la protestele împotriva Ordonanței 13 de la începutul anului 2017, la protestele din 2018 împotriva modificărilor aduse Codului Penal care afectau grav independența justiției. La dezbaterile privind justiția și statul de drept din România pe care le-am avut în Parlamentul European, Roberta a fost de partea sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă și a cerut ferm Guvernului PSD de atunci să înceteze atacurile la statul de drept”, a scris Siegfried Mureșan, marți, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare