Klaus Iohannis: România a facilitat exportul a 60% din cantitatea de cereale exportate de Ucraina, prin porturile noastre de la Dunăre și Marea Neagră, de la începutul crizei (VIDEO)

Klaus Iohannis: România a facilitat exportul a 60% din cantitatea de cereale exportate de Ucraina, prin porturile noastre de la Dunăre și Marea Neagră, de la începutul crizei (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

România a facilitat exportul a peste 4 milioane de tone de cereale ucrainene, ceea ce reprezintă 60% din cantitatea de cereale exportate de Ucraina, prin porturile noastre de la Dunăre și Marea Neagră, de la începutul crizei, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți seară, la New York, în intervenția națională în cadrul dezbaterilor generale de la cea de 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Klaus Iohannis, precizări despre eforturile României pentru facilitarea exporturilor de cereale din Ucraina

În intervenția sa, șeful statului a precizat că România a facilitat exportul a peste 4 milioane de cereale ucrainene de la începutul războiului lansat de Rusia în 24 februarie.

„Utilizarea accesului la alimente ca armă și restricționarea accesului la hrană pe plan global sunt inacceptabile. Pentru a sprijini economia Ucrainei și a ajuta la gestionarea crizei alimentare globale, România a acționat de o manieră responsabilă prin facilitarea exportului a peste 4 milioane de tone de cereale ucrainene, ceea ce reprezintă 60% din cantitatea de cereale exportate de Ucraina, prin porturile noastre de la Dunăre și Marea Neagră, de la începutul crizei”, a declarat Klaus Iohannis.

În declarațiile de presă pe care le-a susținut ulterior, Președintele a exclus posibilitatea unei crize alimentare în țara noastră.

„Faptul că ne implicăm pentru a preveni o criză alimentară este un semn de solidaritate cu lumea care încă nu își permite de toate, este un semn de solidaritate cu cei care încearcă să prevină o nouă criză globală, însă pentru români nu trebuie să apară așa semne de întrebare. Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raționaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ține prețurile la un nivel pe care românii și-l pot permite”, a spus Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe