Klaus Iohannis: Spitalul Militar Central, un pol de excelență al medicinei militare românești. Mobilizarea exemplară în răspunsul la pandemie demonstrează capacitatea exemplară de a garanta protejarea cetățenilor (VIDEO)

Klaus Iohannis: Spitalul Militar Central, un pol de excelență al medicinei militare românești. Mobilizarea exemplară în răspunsul la pandemie demonstrează capacitatea exemplară de a garanta protejarea cetățenilor (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri la ceremonia prin care a fost marcată aniversarea celor 190 de ani de existență ai Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila, „locul unde haina militară capătă o a doua valență, ghidată de Jurământul lui Hipocrate, de abnegație și luptă necontenită pentru salvarea de vieți”.

Klaus Iohannis, la Spitalul Militar Central: „Cu multe sacrificii duceți mai departe o prețioasă moștenire”

„Mă bucur să particip astăzi la acest moment solemn prin care celebrăm activitatea Spitalului Militar Central, un pol de excelență al medicinei militare românești. Prezentul acestei instituții prestigioase rămâne tributar eroismului și faptelor de vitejie ale înaintașilor care au luptat pentru idealurile de independență și libertate națională. Dumneavoastră, doamnelor și domnilor, sunteți cei care cu multe sacrificii duceți mai departe o prețioasă moștenire. Valorile Armatei Române, patriotismul, spiritul de sacrificiu, onoarea și curajul constituie fundamentul pe care Spitalul Militar Central și-a clădit evoluția. Sunt valori transmise mai departe, generație după generație, astfel că grija pentru pacienți, profesionalismul și dedicarea celor care lucrează aici reprezintă un standard de bune practici și pentru alte spitale”, a declarat șeful statului.

Cei 190 de ani de existență ai spitalului, spune Președintele României, marchează repere importante pentru dezvoltarea medicinei militare.

„Unitatea dumneavoastră este locul unde haina militară capătă o a doua valență, ghidată de Jurământul lui Hipocrate, de abnegație și luptă necontenită pentru salvarea de vieți. Cei 190 de ani de existență ai acestei prestigioase instituții marchează repere importante ale dezvoltării ramurii medicinei militare și se leagă indisolubi de personalități de excepție care au contribuit definitoriu la dezvoltarea școlii de medicină românești. Astăzi, rolul spitalului militar central rămâne unul fundamental, de continuator al tradiției militare și de asigurare a performanței actului medical. Mobilizarea excepțională în răspunsul la pandemia de COVID-19, precum și implicarea dumneavoastră în campania de vaccinare demonstrează capacitatea exemplară de a garanta protejarea și apărarea cetățenilor noștri”, a adăugat Klaus Iohannis.