Victor Ponta, ATAC la adresa Guvernului cu privire la legea pensiilor: „AU UITAT de persoanele cu dizabilități”

Victor Ponta, ATAC la adresa Guvernului cu privire la legea pensiilor: AU UITAT de persoanele cu dizabilități

Legea pensiilor a trecut de Senat fără să fie discutată, iar in proiect s-a uitat de persoanele cu dizabilități, a declarat Victor Ponta, președintele Pro România, în cadrul unei conferințe de pesă, de duminică.

„A trecut (proiectul de lege – n.r.) de Senat fără să fie discutat. Nu s-a discutat în niciun fel, doar s-a votat. Nici n-a fost ministru care să susţină. Ministrul care a lucrat la proiect nu mai este în funcţie. Şi a venit la Camera Deputaţilor”, a precizat președintele PRO România.

„La Senat nu s-a uitat nimeni, au votat ca primarii, au semnat că primarii (…) au uitat de persoanele cu dizabilităţi”.

„Când au făcut proiectul legii pensiilor, au uitat de persoanele cu dizabilităţi. Ca să înţelegeţi cât de „serios” şi cât de bine s-a lucrat. Din fericire, reprezentanții Consiliului Naţional al Dizabilităţilor s-au adresat deputaţilor. Am vrut să facem şi noi amendamentele, am văzut că le-au făcut şi cei de la PNL. Le-am citit, le susţinem în totalitate. Sunt patru amendamente”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Cred că este, cu siguranţă, cea mai importantă lege din acest an. Pentru că priveşte peste cinci milioane de beneficiari direcţi şi-i priveşte pe ceilalţi cinci milioane, care sunt contribuabili. Şi care, prin contribuţiile lor, susţin sistemul public de pensii şi cu siguranţă, la un moment dat, doresc să beneficeze de acest sistem”, a mai spus deputatul independent.

„O lege care să afecteze zece milioane de romani e greu de găsit. Anul trecut, ştiţi foart bine, a fost faimoasa lege privind salarizarea din sistemul bugetar, erau doar 1,2 milioane de beneficiari. A ieşit prost. A pornit cu o minciună, că se măreşte cu 25%, după aia s-au băgat contribuţiile, a ieşit rău.”

„Legea pensiilor, de data asta, dacă se adoptă, trebuie să iasă bine. Şi cei 16 deputaţi PRO România (…) am depus nişte amendamente care sunt, totuşi, esenţiale pentru aplicarea legii.”