Legea privind disponibilizările M.A.I. nu a fost adoptată

Legea privind disponibilizările M.A.I. nu a fost adoptată
Foto: B1.ro

Proiectul legii privind disponibilizările M.A.I. nu a fot adoptat de Camera Deputaţilor, fiind înregistrate doar 150 de voturi pentru. Pentru a trece legea erau nevoie de 167 de voturi pentru aprobare, arată Mediafax.

Înainte ca proiectul de lege să se voteze, deputaţii din opoziţie au criticat dur această iniţiativă.

„Să votaţi împotrivă, nu ne permitem să concediem pompieri şi poliţişti”, a declarat George Scutaru de la PNL. Mihăiţă Calimente, un coleg de-al lui Scutaru a anunţat că dacă legea va fi adoptată PNL va ataca proiectul la Curtea Constituţională.

Potrivit sursei precizate, rezultatul votului a fost aplaudat şi primit cu strigăte de bucurie. Legea privind disponibilizările MAI urmează să fie rediscutat în sesiunea următoare.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Administraţiei şi Internelor a semnat o scrisoare pe care a trimis-o Cameri Deputaţilor, în care solicită renunţarea la proiectul de lege.

Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)