Lipsă de transparență la USR și suspiciuni de corupție. Curtea de Apel a pronunțat sentința

Lipsă de transparență la USR și suspiciuni de corupție. Curtea de Apel a pronunțat sentința
Lucian Viziteu (cu telefonul în mână) și aghiotantul său din USR, Cristian Ghingheș (cu mască și pliante în mână)

Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul Bacăului, a comis-o din nou. Uniunea Salvați România (USR), filiala Bacău, a pierdut definitiv un nou proces de transparență, pentru nerespectarea legii 544/2001, cu privire la liberul acces la informații de interes public, informează Ziarul de Bacău.

Curtea de Apel Bacău a pronunțat sentința, după ce Tribunalul Bacău a dat câștig de cauză lui Sebastian Hriban, fost președinte USR Bacău, exclus fără explicații din partid, în ianuarie 2020. Astfel, Stanciu-Viziteu este obligat de instanță să spună ce a făcut cu banii primiți sub formă de împrumut.

„Obligă pârâtul, prin preşedinte Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, să îi comunice reclamantului, următoarele informaţii de interes public: bilantul contabil al Organizatiei Filialei Judetene, aferent intervalului ianuarie 2020-decembrie 2020 inclusiv, contractul de împrumut pentru suma de 5000 de lei încheiat între Lazăr Teodor si USR Bacău si care a fost destinatia acestuia, dacă există o astfel de conventie, contractul de împrumut pentru suma de 4000 de lei încheiat între Cernic Sebastian si USR Bacău, dacă există un astfel de contract si care a fost destinatia acestuia, cu anonimizarea datelor cu caracter personal”, se arată în decizia Curții de Apel.

Parlamentarii Sebastian Cernic și Theodor Lazăr au creditat partidul, după care au devenit parlamentari și au primit posturi de conducere în USR Bacău.

Scandaluri pe bandă rulantă pentru primarul USR Stanciu-Viziteu. Și-a executat aghiotantul din campania electorală, devenit viceprimar

La nici doi ani de zile de când a devenit primar, Stanciu-Viziteu a fost implicat în numeroase scandaluri, la nivel local. A avut diverse inițiative controversate, legate de suprataxarea diverselor servicii publice, majorarea impozitelor, a taxelor pentru parcări, gunoi și multe altele.

De asemenea, cel mai recent scandal cu Viziteu în prim-plan îl privește chiar pe fostul său aghiotant din campania electorală, Cristian Ghingheș. Tânărului în vârstă de 28 de ani i-au fost retrase atribuțiile, iar în prezent, are un rol mai mult decorativ în administrație, pentru care este și plătit.

În plus, Ghingheș a fost și dat afară din USR, de curând. Tânărul viceprimar, fost consilier local a intrat în atenția presei locale prin achizițiile sale considerate de cetățeni nejustificate. Printre acestea, un laptop de 15.000 de lei, din bani publici, potrivit consilierului independent Dorin Chirilescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe