Liviu Dragnea: Susţin apelul privind desecretizarea protocoalelor 

Liviu Dragnea: Susţin apelul privind desecretizarea protocoalelor 

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat că susţine apelul Guvernului de a se desecretiza procoalele dintre SRI şi instituţii ale statului.

„Eu susţin fără rezerve şi apelul public, pentru că mai mult decât un apel public doamna prim-ministru nu poate face, SRI nefiind în subordinea Guvernului. Susţin apelul public, l-am făcut şi eu anul trecut. Am înţeles că Ministerul Justiţiei va solicita în mod oficial Ministerului Public desecretizarea acestor protocoale, mai ales în condiţiile în care au fost câteva audieri la Comisia SRI. Am aflat tot public că dl Claudiu Manda s-a exprimat că va cere şi comisia SRI-ului să desecretizeze aceste protocoale”, a precizat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a menţionat că protocoalele nu au fost aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi „nici nu a cerut, printr-o decizie a CSAT, să se facă astfel de protocoale”.

„S-a tot vorbit despre faptul că aceste protocoale au fost făcute în baza unor decizii CSAT. Or, am văzut cu toţii comunicatul de la CSAT, care este corect. CSAT nu a aprobat niciodată astfel de protocoale, nici nu a cerut, printr-o decizie a CSAT, să se facă astfel de protocoale. Or, nicio interpretare a unor decizii CSAT nu poate ţine loc de lege sau de Constituţie. Deci noi, eu, personal, nu văd niciun motiv ca aceste protocoale să nu fie făcute publice, pentru că sunt din ce în ce mai multe voci care spun că acestea au fost făcute fără o bază legală”, a mai susţinut Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat „dacă se vor întâlni la CSAT”, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis „vor discuta” şi despre acest subiect.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)