Liviu Pleşoianu cere noi desecretizări. Ce protocoale vrea deputatul PSD să fie făcute publice

Liviu Pleşoianu cere noi desecretizări. Ce protocoale vrea deputatul PSD să fie făcute publice

Scandalul protocolului dintre Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Parchetul General, proaspăt desecretizat, escaladează.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu solicită noi desecretizări, în regim de urgenţă. El cere publicarea tuturor protocoalelor la care se face referire în Raportul CSAT pe anul 2005, şi anume protocoalele încheiate de Parchetul General și DNA cu SRI, SIE, BNR și alte instituții.

„Au datoria de a desecretiza și de a face publice toate aceste Protocoale, în cel mai scurt timp”, susţine deputatul.
„Solicit desecretizarea tuturor Protocoalelor la care se face referire în Raportul CSAT pe anul 2005!
Oribilul Protocol SRI – Parchetul General desecretizat recent (încheiat în 2009) nu este nici pe departe singurul Protocol de acest tip. În Raportul CSAT pe anul 2005 (!) se face referire la #PROTOCOALE încheiate de Parchetul General și DNA cu SRI, SIE, BNR și multe alte instituții. Iată textul:
‘Ministerul Public şi Departamentul Naţional Anticorupţie au încheiat protocoale de cooperare cu toate structurile care au atribuţii informative în vederea gestionării şi valorificării eficiente a informaţiilor privind faptele de corupţie (Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române), precum şi cu alte instituţii care au atribuţii în acest domeniu (Banca Naţională a României, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Autoritatea Naţională de Control, Garda Financiară, Comisia Naţională de Valori Mobiliare).’
Solicit DESECRETIZAREA în regim de urgență a tuturor acestor Protocoale! SRI, SIE, Parchetul General, DNA, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română, Ministerul Finanțelor Publice și celelalte instituții despre care stă scris în Raportul CSAT pe 2005 că au încheiat Protocoale cu DNA și Parchetul General. AU DATORIA de a desecretiza și de a face PUBLICE toate aceste Protocoale, în cel mai scurt timp”, a scris, luni, Liviu Pleşoianu, pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice