Lucian Romașcanu: Toate forțele politice ar trebui să se unească. Dacă Guvernul Ciucă vine cu un proiect favorabil PSD, este spaţiu de negociere și discuție (VIDEO)

Lucian Romașcanu: Toate forțele politice ar trebui să se unească. Dacă Guvernul Ciucă vine cu un proiect favorabil PSD, este spaţiu de negociere și discuție (VIDEO)
Lucian Romașcanu / Foto: Inquam, Octav Ganea

Lucian Romașcanu a declarat duminică, că partidul PSD este dispus să negocieze pentru formarea Guvernului Ciucă. Singura condiție pusă de PSD este că programul să conțină și soluțiile propuse de social democrați.

„Noi așteptăm în continuare să avem întâlnirea solicitată de domnul Ciucă şi vedem care este propunerea pe programul de guvernare. În aceste moment, PSD este un partid de opoziţie, dar pe apelul făcut de domnul Ciolacu în Parlament, toate forțele politice ar trebui să se unească pentru a avea o perioadă de tranziție până la alegerile anticipate, pe următoarele 5-6 luni, pentru a scăpa de valul acesta de pandemie şi pentru a încerca să punem ordine în economie. Mă aștept şi USR-ul să voteze aceste guvern pentru că atât timp cât au avut un Guvern minoritar pe care se așteptau să-l susțină restul partenerilor, sunt dumnealor în poziția de a susține acum.

Dacă domnul Ciucă poate să pună pe masă un proiect care să includă măcar cei 10 paşi pe care i-a propus PSD pentru perioada următoare este spaţiu de negociere și de discuție. Până atunci, așteptăm, mingea e la dumnealui în teren. Înțeleg ca decizia pe care a anunțat-o in spațiul public domnul Ciucă a fost că se merge pe un guvern minoritar deci se pune problema doar de susținere, pe un mandat extrem de important sanitar si economic.”, a declarat Romașcanu, într-o intervenție telefonică în emisiunea TalK B1, prezentată de Aneta Sîngeorzan pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)